Seri katil zanlısı yakalandı

28 Nisan 2010 09:38  

 

Seri katil zanlısı yakalandı

İzmir'de seri cinayet korkusu yaratan 3 günde 3 cinayetle ilgili soruşturma çerçevesinde katil zanlısı yakalandı

.BODRUM - İzmir'deki cinayetlerle ilgili Bodrum'da gözaltına alınan zanlının Mardin nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki H.A. olduğu ve cinayetlerde kullanılan silah ile maktullere ait bazı eşyanın da zanlıda ele geçirildiği öğrenildi.

İzmir'den gelen özel oluşturulmuş ekip ile Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, yeri belirlenen zanlıyı yakalayarak gözaltına aldığı belirtildi.

Operasyonu Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay bizzat yönetirken, zanlının Bodrum'daki ilk ifadesi sırasında da hazır bulundu. Yoğun güvenlik önlemi alınan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde zanlının sorgusu sürüyor.

H.A. ile ilgili olarak polise bir ihbar geldiği, emniyet yetkililerinin ihbarı değerlendirip şüpheliyi yakaladığı ifade edilirken H.A.'nın Yunanistan'a geçmeye çalıştığı ifade edildi. H.A'nın üzerinde pasaporta ve 4 bin Euro ele geçirildiği bildirildi.

İZMİR'E KORKU SALDI
Balçova ilçesinde cumartesi gecesi, banka çalışanı 27 yaşındaki Esra Yaşar arkasından yaklaşan bir kişi tarafından tabancayla yüzünden vuruldu ve çantasıyla cep telefonu alındı.

Polis cinayetin zanlısını ararken pazar gecesi yine aynı ilçede birkaç sokak ileride üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Ayşe Selen Ayla başının arkasından yine tabancayla vuruldu ve çantasıyla cep telefonu alındı.

Pazartesi gecesi de Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda 30 yaşındaki Mustafa Has isimli travesti, park halindeki otomobilde silahla başından vurularak öldürüldü, onun da çantası ve cep telefonu alındı. 3 cinayetin de 7.65 milimetre çapında silahla işlendiği belirlendi.

Cinayetlerin ardından İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla soruşturmayı yürütmek için konularında uzmanlaşmış özel ekip oluşturuldu.

Üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın öldürülmesinin ardından görgü tanıklarıyla görüşen polis yetkilileri, buna göre katil zanlısının robot resmini çizerek kamuoyuna dağıttı.

Zanlının ''30-35 yaşlarında, 1.75 boylarında, esmer tenli, kirli sakallı, siyah deri mont, siyah pantolon, beyaz gömlekli ve düzgün aksanlı'' olduğu belirtildi.

Robot resmin çizilip dağıtılmasının ardından polise çok sayıda ihbar geldi.

Ayşe Selen Ayla'nın öğrenim gördüğü İzmir Ekonomi Üniversitesindeki arkadaşları, genç kızın öldürülmesiyle ilgili sessiz protesto yürüyüşü yaptı, yakalarına arkadaşlarının fotoğrafını takarak olay yerine karanfil bıraktı.

Vatandaşlar, cinayetlerin ''seri katil'' tarafından işlendiği söylentileri üzerine tedirginlik yaşadı.

Mermi çekirdeklerinin incelenmesi sonucu, bankacıyla travestinin aynı silahla öldürüldüğü belirlendi.


ntvmsnbcc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0