Pentagon: Suriye'de askeri müdahale ihtimal dışı değil

10 Nisan 2018 00:02  

 

Pentagon: Suriye'de askeri müdahale ihtimal dışı değil

Suriye'nin Duma bölgesinde kimyasal silah kullanımı sonrası bir açıklama da Pentagon'dan geldi. ABD Savunma Bakanı Mattis, Suriye'de askeri müdahale seçeneğinin ihtimal dışı olmadığını söyledi.

Suriye rejiminin Duma'da kimyasal silah kullandığı iddialarıyla ilgili ABD Savunma Bakanı James Mattis'ten açıklama geldi.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Katar Emiri Tamim bin Hamad el Sani ile Pentagon'da bir araya gelmeden önce gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu.

Mattis, kimyasal silahla saldırı sonrası Suriye'de askeri müdahale seçeneğinin ihtimal dışı olmadığını belirtti. 

Beşşar Esad rejiminin kimyasal saldırılarıyla ilgili Mattis, "Bakmamız gereken ilk şey, Rusya tüm kimyasal silahların ülke dışına çıkarılmasında çerçeve garantörü iken, halen kimyasal silahların neden kullanıldığıdır. Dolayısıyla NATO, Katar ve başka yerlerdeki ortaklarımız, müttefiklerimizle çalışıyoruz ve bu konuyu ele alacağız” dedi.

İNGİLTERE: KİMYASAL SALDIRIDAN SURİYE'Yİ DESTEKLEYENLER SORUMLU 

Duma'daki kimyasal saldırıyla ilgili yeni bir açıklama da İngiltere'den yapıldı. Açıklamada, kimyasal saldırıdan Suriye'yi destekleyenlerin sorumlu olduğu belirtildi.

LAVROV: PROVOKASYON UYARISI YAPMIŞTIK 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Doğu Guta'nın Duma ilçesinde düzenlenen kimyasal saldırıyı "provokasyon" olarak nitelendirdi. Lavrov, "Tüm bunlar, 'Rusya cani rejimi koruyor' adı altında Suriye karşıtı kampanyalar için bahane oldu" dedi.

Suriye’de görev yapan Rus askerlerinin, Şam yönetimini suçlamak için "provokasyon" hazırlandığı konusunda daha önce uyarılarda bulunduğunu söyleyen Lavrov, "Uyardığımız gibi de oldu ve Şam'ın banliyösü Doğu Guta'nın Duma ilçesinden o yönde bilgiler geldi" diye konuştu.

SALDIRI SONRASI İSRAİL SURİYE'Yİ VURDU 

Duma'da 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan kimyasal saldırı sonrası Suriye'deki Esad rejimine ait Humus'taki hava üssüne hava saldırısı düzenlendi. Saldırının ABD tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. 

Ancak bugün Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Humus'taki hava saldırısının İsrail savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. 

İsrail savaş uçaklarının Lübnan hava sahasını kullanarak Humus'taki hava üssüne 8 füze attığı, 5'nin Suriye savunma sistemi tarafından imha edildiği ifade edildi. 

Humus'taki askeri üste 14 kişinin yaşamını yitirdiği ve ölenlerden 2'sinin İranlı olduğu ileri sürüldü.

ntv.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0