Obama eşcinsel evliliği destekliyor

10 Mayıs 2012 16:33  

 

Obama eşcinsel evliliği destekliyor

Obama, katıldığı bir TV programında eşcinsel evliliği desteklediğini açıkladı.

ABD Başkanı Barack Obama, dün bir televizyon programında eşcinsel evliliği desteklediğini açıkladı.

Şimdiye kadar eşcinsel evlilik tartışmasında sessizliğini koruyan Obama, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Her zaman LGBT bireylerin eşit haklara sahip olması gerektiğini, eşit muamele görmesi gerektiğini savundum. Ama gey evlilikleri konusunda kısmen bir tereddütüm vardı, çünkü yasal birliktelik hakkının yeterli olacağını düşünüyordum.

"Evlilik' kelimesinin, birçok kişi için, çok güçlü gelenekleri, dini inançları ve buna benzer şeyleri hatırlattığı gerçeğine karşı hassastım. İlerleyen yıllarda etrafımdaki, çalışanlarım, arkadaşlarım arasında evlilik hakkı olmayan gey çiftlerin tek eşli, sevgi dolu birliktelikler yürüttüklerini gördüm.

"Şimdi, bir adım ileri giderek, aynı cinsiyetten çiftlerin evlenebilmesi gerektiği şeklindeki düşüncemi beyan etmemin önemli olduğunu düşünüyorum.''

ABD'de sekiz eyalette yasal

Eşcinsel evlilik, ABD'nin uzun süredir gündeminde. Bu hafta açıklanan bir anketin sonucuna göre ABD'lilerin yüzde 50'si eşcinsel evliliği desteklerken, yüzde 48'i buna karşı geliyor.

Florida, Nevada, Kuzey Karolina, Ohio ve Virginia'da eşcinsel evliliğe yasak getirilirken, New York, Connecticut, Iowa, Massachusetts, Hampshire, Vermont, Washington ve Columbia eyaletlerinde LGBT bireyler yasal olarak evlenebiliyor.

Şu anda dünyada eşcinsel evliliğin yasal olduğu 10 ülke var. Hollanda 2001'de; Belçika 2003'te; İspanya ve Kanada 2005'te; Güney Afrika 2006'da; Norveç ve İsveç 2009'da; Portekiz, İrlanda ve Arjantin 2010'da yasallaştırdı.

Biannet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0