Barışın fanatik taraftarlığı...

29 Mart 2013 11:14 / 1810 kez okundu!

 


Ufuk Uras 6 Kasım 2012’da yazdığı bir yazıda;

“Eşeğe sormuşlar, “Gülü bilir misin?”

“Bilirim, yedim, hiç tadı yoktu,” demiş.

Peki ey muktedirler, siz adalet, barış, demokrasi ve vicdan nedir, bilir misiniz?

Çok tatsız, değil mi?” diye yazmış.

Ancak şu sıralar Facebook’ta Ufuk Uras’ın ağzından şöyle bir söylem dolaşıyor.

“Eşeğe sormuşlar, “Gülü bilir misin?"" Evet, yedim, çok tatsızdı," demiş. Barış da buna benzedi. Bir türlü beğendiremiyoruz şehirli eşeklere.”

Hem de Selahattin Demirtaş, Altan Tan, Hasip Kaplan’ın sayfalarında görüyoruz.

Ortada neresinden baksan iler tutar yanı olmayan bir durum var. Eğer Ufuk Uras bu lafı gerçekten Facebook’ta paylaşıldığı gibi etmişse barışa en büyük zararı kendisi vermiş.

Ufuk Urasın twittleri arasında şöyle bir twitt var ve üstelik 17 Eylül tarihli; ““Eşeğe sormuşlar, "gonca gülü bilir misin?" diye, "evet, yedim hiç tadı yoktu," demiş. “ Ama Facebook’ta paylaşıldığı şekilde ve sanki o söylemişçesine bir sürü de twitt var. Yani kesin olmasa bile Ufuk Uras bu konuda kullanılmış gözüküyor.

Şimdi, eğer bu, Ufuk Uras adına düzenlenmiş bir asparagas ise bu defa da; BDP eş başkanı ve milletvekillerinin kişisel Facebook sayfalarında paylaşılmasına ne diyeceğiz?

Öyle veya böyle ortada büyük bir işgüzarlık ve sorumsuzluk var. Barışa karşı işlenmiş bir hata değil resmen bir suç var.

Bunun arkasında kim varsa kendisine benim de söyleyeceklerim var;

Sen şimdi 'Barış'ı mı destekledin? Sence her şey oldu, bitti de sıra yenilen takımın taraftarını kızdırmaya mı geldi?

Her halde sürecin yeni başladığının farkında bile değilsin. Bu bir maç değildi ve henüz bitmedi. Bu işte kimse tek başına kazanamaz. Ya herkes kazanacak ya da herkes kaybedecek. Önce sen bu basit ve temel gerçeği bil. Bil ki sonra eşeğe gülü bilip bilmediğini sor.

Bir de, eşeğin adını hakaret nitelemesi olarak kullanma. Eşekler duygulu ve barışseverdir. Üstelik senin sandığından daha zeki ve bilgilidirler. Örneğin, asla gülü yemeye kalkmazlar.

Ama sen, ‘Barış’ı yemeye kalkıyorsun. Hem de daha henüz filiz vermeye bile başlamadan… Sabırlı, dikkatli ve özenli olup barışın meyvesini yemek daha iyi değil mi?

Bu ülkeye Barış ortak bir mutabakatla gelir ancak. Zor ve uzun bir yoldur. İnsanların kaygıları, eleştirileri de olacaktır. Eşek olduklarından dolayı değil, insan oldukları için… Barış konusunda gerçekten samimiysek, fanatik bir taraftarın dilini kullanmamamız gerekir. Bırakın Barış tartışılsın. Şu vuvuzela gürültülerini keselim. Keselim ki insanlar birbirlerini anlasınlar.

Ha bu arada, bakalım Ufuk Uras kendi adına yapılan bu paylaşımlara ne tepki verecek merak ediyorum.


Nadi ÖZTÜFEKÇİ

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.