TABÝBLERÝN BÝRLÝÐÝ MESELESÝ

08 Temmuz 2022 20:50 / 434 kez okundu!

 

 

"Tabipler Birliði'nin her eyleminden sonra ayný konu konuþuluyor. Doktorlar bu örgüte mahkum mu?

Aslýnda çare Anayasanýn 135. maddesinin revize edilmesinde yatýyor..."

 

***

TABÝBLERÝN BÝRLÝÐÝ MESELESÝ

Tabipler Birliði'nin her eyleminden sonra ayný konu konuþuluyor. Doktorlar bu örgüte mahkum mu?

Aslýnda çare Anayasanýn 135. maddesinin revize edilmesinde yatýyor.

TTB vb. meslek kuruluþlarý kamu tüzel kiþiliðine sahip olma, kamu gücü kullanma ayrýcalýðý, idari özerklik, zorunlu üyelik ve tekel konumunda olma özellikleriyle ne demokrasi ile uyum nede `Sivil Toplum` hüviyetindeler.

Odalara zorunlu üyelik `gönüllülük` ilkesini, meslek odalarýnýn kamu tüzel kiþiliðine sahip olmalarý ise `Sivil Toplum` ilkesini çiðner. 
Dolayýsýyla anayasanýn 135. maddesinin revize edilip bu kuruluþlarýn statüsünü demokrasi ve sivil toplum ile uyumlu hale getirmek þart.

Mesela, demokrasilerde, sivil toplumlarda “örgütlenme özgürlüðü” gibi önemli bir diðer özgürlükde bireylerin üyesi olduklarý örgütlenmelerden, birlikteliklerden “ayrýlma özgürlüðü”dür.

Bireyler kendileri gibi düþünen, kendileriyle ayný meslekten diðer bireylerle bir araya gelebilme ama gerektiðinde bu birlikteliklerden ayrýlabilme özgürlüklerine de sahip olmalýlar.
Bu hayata geçtiði kadar demokratik, sivil ve `gönüllü` birliktelik olacaktýr o

Sözün özü; 
Askeri vesayet rejiminin bütün izlerinin silinmesi adýna, bürokratik oligarþinin, demokrasi dýþý güç odaklarýnýn hakimiyetini sonlamak adýna bütün mesailerini millet ve memleket düþmanlýðý için harcayan bu meslek kuruluþlarý artýk SÝVÝLLEÞTÝRÝLMELÝDÝR.

Bu ülkenin vatanýna baðlý, namuslu, çalýþkan avukat, mühendis, mimar, doktorlarýný bu demokrasi dýþý güç odaklarýnýn taþeronu alçaklarý aidatlarýyla beslemek ve farklý emellerine alet olmak zulmünden kurtarmak þart.

Mehmet ÇEK

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.