Kemalist-Ulusalcı CHP dünde kaldı dünde...

23 Temmuz 2019 16:35 / 1320 kez okundu!

 

 

Cılız ve kullanışlı bir adamın kaset komplosuyla genel başkanlığa getirilmesi CHP`nin ele geçirilmesi operasyonunun ilk hamlesiydi, Canan hanımın İstanbul il başkanlığına getirilmesi ise son.

 

****

 

Kemalist-Ulusalcı CHP dünde kaldı dünde...

 

Hala CHP`nin HDP-PKK ikilisiyle iş tuttuğunu ispatlama gayretinde AK Partili siyasetçi ve yazar arkadaşların durumu siyasi fukaralıktan başka ne ile açıklanabilir, bilmiyorum.

Hala Kılıçdaroğlu`na gidip aaa bakın sizin il başkanınız PKK`lılar için ne dedi demeler? Hala bir heyecan, bir heyecan aaaa bakın CHP`nin genel başkan yardımcısı Hdp`lilere teşekkür etti filanlar? Siyaseten basireti bağlanmışlık bu olsa gerek.

Yahu güzel kardeşlerim, o laflarla köşeye sıkıştırılabilecek Kemalist-Ulusalcı CHP dünde kaldı, dünde. Bugün artık aynen sevgili Nihat`ın söylediği gibi CHP kurultayında Atatürk ve Demirtaş yarışsa Atatürk kazanamaz. CHP`de son durum bu. 

Şimdi beyninizin F5 tuşuna bir basın bakalım.

Bu sayfadaki eski arkadaşlarım hatırlar, Canan Kaftancıoğlu`nun adı ilk ortaya atıldığında "...Canan hanım bir proje kapsamında, zembille indirilmiştir. 2019’da kurulmak istenen bloğun temsilcilerindendir. Bloğa hazırlıktır. Bir partinin il başkanının "İstanbul'dan iktidara" gibi bir iddiayla sahne almasını slogandan sayıp geçmeyin oraya bir nokta koyun….“ diye yazdım.

Sonuç? İşte 2019, işte blog.

Cılız ve kullanışlı bir adamın kaset komplosuyla genel başkanlığa getirilmesi CHP`nin ele geçirilmesi operasyonunun ilk hamlesiydi, Canan hanımın İstanbul il başkanlığına getirilmesi ise son.

Genel başkanın etrafı Saadetten, İyi Parti'ye, Kandil`den, aşırı sol`a kadar uzanan çok geniş yelpazeden çevrelerle rahatlıkla bir ittifak örebilecek genişlik ve hazımda bir ekiple kuşatıldı. Kaftancıoğluyla birlikte bu operasyon ekibinin bir diğer önemli ismi ise CHP Genel Başkan yardımlıgı koltuğunda oturan Oğuz Kaan Salıcı`dır.

CHP`nin tarihsel ilkelerine sıkı sıkıya bağlı sağlam Kemalistler partiden bir bir tasfiye edilerek yol temizliği yapıldı. Çünkü onlar ne düne kadar "Bölücü-Hain" dedikleri PKK ile ne de "Gerici-Yobaz" diye on yıllardır öteledikleri Saadet gibi çevrelerle işbirliğine yanaşmazdı.

Bakın; İmamoğlu gibi bir profilin ortaya çıkarılması da, Kandil`e açık çek vererek Öcalan`ı devre dışı bıraktırmak da aynı projenin parçaları idi.

Siyasi basiret bugünü doğru okumak suretiyle YARINA DAİR isabetli çözümlemeler yapabilmektir.

Bundan sonra olacakları suraya yazıyorum;

AK Parti'nin terk ettiği bütün mevziilere CHP yerleşecek.

Bakın dikkat edin CHP`de AK Parti'nin başlangıç siyaset ve felsefesini hakim kılmaya çalışacaklar.

Yeni Anayasa diyecekler, Kürt sorununda çözüm diyecekler, Yerel yönetimler güçlendirilmeli diyecekler hatta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başkanlık sisteminden başka her şeye benziyor, var mısınız gerçek anlamda başkanlık sistemine geçelim diyecekler.

Bir yandan AK Parti'den daha fazlasını söylemeye gayret edecek, bir yandan da Kandil'deki terör ağalarından, İyi Parti'nin ülkücülerine kadar uzanan çok geniş bir mutabakat örmeye çalışacaklar.

 

Mehmet ÇEK

23.07.2019

 

Resim

>> Video için tıklayın

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.