ÝÞÝN ASLI

07 Aralýk 2021 21:41 / 667 kez okundu!

 

 

Þu iþin aslýný da bir daha konuþalým. Bu ülkede farklý merkezlere deðil, hukuka baðlý, adil bir yargý mekanizmasýna sahip olma ihtimalimiz hiç deðilse yakýn zamanda mümkün deðil. Bu ülkede bir süre daha bilim, ilim, demokrasi, hukuk adýna iyi, güzel bir þey pek çýkmaz. Çünkü akademik üst yapý geçen yüzyýlýn siyaset fabrikasýndan çýkma ilkel ideolojilerin savunucusu bir çetenin iþgali altýnda. 

 

****

 

ÝÞÝN ASLI

 

Þu iþin aslýný da bir daha konuþalým...

Bu ülkede farklý merkezlere deðil, hukuka baðlý, adil bir yargý mekanizmasýna sahip olma ihtimalimiz hiç deðilse yakýn zamanda mümkün deðil. Bu ülkede bir süre daha bilim, ilim, demokrasi, hukuk adýna iyi, güzel bir þey pek çýkmaz.

Çünkü akademik üst yapý geçen yüzyýlýn siyaset fabrikasýndan çýkma ilkel ideolojilerin savunucusu bir çetenin iþgali altýnda.

Çünkü yüz yýl boyunca bu ülkede yeri gelmiþ inançlý Müslümanlar, Baþörtülüler, Kürtler, yeri gelmiþ Solcular, Saðcýlar okuyamamýþ ama bir kesim var ki Cumhuriyet tarihi boyunca bütün kapýlar onlara açýlmýþ, onlar okumuþ, mezun olup, makamlara yerleþmiþler: KEMALÝSTLER.

Bunlara son 30 yýlda devlet içerisinde devlet olmuþ, gerektiðinde sýnav sorularýný çalýp örgüt üyelerine daðýtmak suretiyle baþka hiç kimseye þans býrakmayacak mafyavari yöntemlerle çalýþarak ortaya dev bir diplomalý ordusu çýkarmýþ FETTULAHÇILAR katýldý.

Look at the tabela 🙂

Say bakalým saðdan sola, tamamýna yakýný kimlerden oluþuyormuþ subay, polis, akademisyen, bürokrat, hukukçu ordumuzun? KEMALÝSTLER VE FETTULLAHÇILAR!

Þimdi söyle: Mesela bunlardan oluþan bir hukukçu ordusundan hukuka baðlý, adil bir yargýlama bekler misin?

Senin karþýnda Pensilvanya`daki alçaðýn emriyle karýsýnýn baþýný kýçýný açacak kalibrede Fettullahçý savcýlar, hükümetin çýkardýðý yasalara misal bir ana dilde savunma hakkýna direnen Kemalist hakimler vardi? Güneydoðu Barolarý tümden Kandil’in aparatlarýna dönmüþ.

Senin karþýnda teröristler uykusunda polis memurlarýný rahatça öldürebilsinler diye plaka okuma sistemini çökerten polisler vardý, Senin karþýnda cumhurbaþkanýna hazýrlayýp verdiði telefonu kendileri dinleyen TÜBÝTAK`ýn bilim adamlarý vardý daha düne kadar.

Türkiye`nin köprülerini, tünellerini Japonlar, Ýtalyanlar yaparken senin mimar ve mühendis odalarýn o köprüleri, havalimanlarýný anayasa mahkemelerine þikayet etmekle, saraydaki iftar sofrasýný, tuvalet klozetlerini araþtýrmakla meþguldü?

Enseyi de karartmayalým,

Sadece biraz zamana ve sabýra ihtiyacýmýz var.

10-15 yýl sonrasýný hayal edin. Yüreklerinde vatan sevgisi ve aidiyeti ile sadece milletin emrinde yeni nesil akademisyenler mezun ediyor, edecek bu üniversiteler. Az sabýr. Geliyoruz.

Mehmet ÇEK

05.12.2021

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.