ERKEK ZİHNİYETİ

25 Kasım 2021 21:20 / 624 kez okundu!

 

 

"Yeryüzünde açıkça dile getirmeseler de kadına şiddeti, kadın cinayetlerini meşru gören, meşrulaştıran lanet olası, yerin dibine batası bir ERKEK zihniyet var eğer yapılabiliyorsa bu kaynak kurutulmalı, bu algı ve zihniyetlerin dönüşümü için çaba harcanmalı."

 

****

 

ERKEK ZİHNİYETİ

 

1. Dünya genelinde her gün 137 kadın, aile fertlerinden biri tarafından öldürülüyor. BM verilerine göre, dünya genelinde kadınların yüzde 35'i hayatlarının bir döneminde eşleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalıyor.

 

2. Türkiye`de kadına şiddet meselesinde AK Parti samimi bir gayret ortaya koymuş, önemli adımlar atmıştır. Özellikle 2012 yılında kabul edilen 6284 Sayılı kanun ülkemizde daha önce örneği görülmemiş ve aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede milattır.

 

3. Fakat kanunlar, yasalar da bir yere kadar... Kadını tapulu malı sayan, reddedilmeyi erkekliğine hakaret gören, evlenir gibi de medenice boşanmayı beceremeyen, kadına şiddeti besleyen erkek egemen kültür/kültürsüzlük tasfiye edilmeden kadına şiddetin önü alınamayacak.

 

4. Şiddet, güç ilişkisine dayalıdır ve kişi şiddeti gücü yettiği yere uygular. Kadına şiddetin sebebi de tam budur: Erkek sadece `gücü yettiği için` dövüyor kadını, sadece kadına gücü yettiği için yapıyor o zulümleri.

 

5. Yeryüzünde açıkça dile getirmeseler de kadına şiddeti, kadın cinayetlerini meşru gören, meşrulaştıran lanet olası, yerin dibine batası bir ERKEK zihniyet var eğer yapılabiliyorsa bu kaynak kurutulmalı, bu algı ve zihniyetlerin dönüşümü için çaba harcanmalı.

 

Mehmet ÇEK

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.