DEVELER TELLAL, PİRELER BERBER İKEN

03 Aralık 2021 23:59 / 623 kez okundu!

 

 

"Bir dönem Türkiye`de general, bürokrat, hakim, gazete sahibi, yönetmeni iken astıkları astık, kestikleri kestik olan Fettullahçıları şimdilerde Zürih`de, Amsterdam`da, NewYork`da bir kahvede kuru bir masanın etrafında toplaşmış çay-sigara, ömür tüketirken görüyorsunuz."

 

****

 

DEVELER TELLAL, PİRELER BERBER İKEN

 

Bir dönem Türkiye`de general, bürokrat, hakim, gazete sahibi, yönetmeni iken astıkları astık, kestikleri kestik olan Fettullahçıları şimdilerde Zürih`de, Amsterdam`da, NewYork`da bir kahvede kuru bir masanın etrafında toplaşmış çay-sigara, ömür tüketirken görüyorsunuz.

Bir zamanlar insanlar bu çakallar yüzünden saklanacak yer ararlardı kendilerine şimdi bunlar buralarda böyle sünepe, kaçak-göçek? Oysa bir dönem ele geçirdikleri devlet aygıtının en tepesinde ne heybetli, ne kraldılar?

Develer tellal, Hakan Şükürler vekil, Emre Üslular yazar, Ramazan Akyürekler Emniyet müdürü, Pireler de berber idi. Fettullah her sabah bize beddualar dizerdi. Gel ZAMAN, git ZAMAN derken, sabaha doğru pavyonun ışıkları yandı, Fettullah da elinde 1 kırmızı elma ile ortada kaldı.

Kral Aslan "inlerine gireceğim" deyince ormanı terk eden haşhaşileri kendilerine iltica edecek memleket aramaya başlayıp buralara kadar geldiler.

Hayat işte, nereden nereye ?

Bir dönem devletin gücünü kullanarak milyonlarca insanın hayatını karartmışların düştükleri "dip" burası.

İçlerinden bazıları hala kuyruğu dik tutma derdinde dışardan üfürüyor ve evet biz o bazıları milleti şantaj ve tehditle sindirdikleri günlerin geride kaldığını şimdilerde sığındıkları deliklerde artık insan`dan bile sayılmadıklarını tam olarak ne zaman fark ederler? Bilemiyoruz.

Bir diğer müridleri Silivri`de ömür çürütürken, yaşlı cadı Fettullah da 80'li yıllarda parasızlıktan kötü yola düşmüş Yeşilçam yönetmenleri gibi işi iyiden iyiye rüyalara filan dökmüş, hikaye anlatıyor. Yakında NewYorkTimes'da kendisine bir Güzin Abla köşesi açarlarsa şaşırmayın.

 

Mehmet ÇEK

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.