CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, DÝYARBAKIR'DA NE DEDÝ?

15 Nisan 2023 02:13 / 263 kez okundu!

 

 

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Diyarbakýr`da her satýrý dikkatle incelenmesi gereken tarihi bir konuþma yaparak, en net ifadelerle þöyle dedi :

"Bunlarýn derdi hiçbir zaman Diyarbakýr olmadý. O süslü cümlelerinin gerisindeki gerçek kimlikleri, parasýný verenin Türkiye'ye karþý kullandýðý birer kiralýk katiller ordusu olduklarýdýr. Kollarýna kim girerse onun çýkarý için kendi insanýna, kendi topraklarýna silah doðrultana baþka ne denir?"

 

***

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, DÝYARBAKIR’DA NE DEDÝ?

 

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Diyarbakýr`da en net ifadelerle þöyle dedi : 

Geçmiþte Kürtlere yapýlan yanlýþ ve zulümler elbette oldu. Zaten müze ve kültür merkezi haline getirmekte olduðumuz eski Diyarbakýr Cezaevi de bunun þahitlerinden deðil mi?

Fakat bu hesaplaþmaya Kürtlerin evlatlarýnýn canýna, iþine, aþýna, ekmeðine, özgürlüðüne haysiyetine göz dikerek kalkanlarýn zulmü, daha insafsýz, daha vicdansýz, daha ahlaksýz oldu.

Bunlarýn derdi hiçbir zaman Diyarbakýr olmadý. O süslü cümlelerinin gerisindeki gerçek kimlikleri, parasýný verenin Türkiye'ye karþý kullandýðý birer kiralýk katiller ordusu olduklarýdýr. 

Kollarýna kim girerse onun çýkarý için kendi insanýna, kendi topraklarýna silah doðrultana baþka ne denir?

Derdi Kürtlerin hakký, hukuku olanýn yapacaðý iþ, silahý býrakýp bu ülkenin ayrýlmaz bir parçasý olarak ortak geleceðimizdeki yerini almaktýr.

Bunlarýn derdi Kürtlerin hakký, hukuku olsa, baldýran zehri içme pahasýna yürüttüðümüz çözüm sürecinde uzattýðýmýz eli ýsýrmazlar, yüreðimize hançer saplamaya kalkmazlardý.

Kaldý ki bunlarýn böyle bir iradeleri de yok. Bunlara verilen görev emperyalizmin uþaklýðýný yapmaktýr. Hepsi bu.

Kafasý da, kalbi de, gözü de bu ülkenin dýþýna dönük olanlardan ne bize ne bu topraklara hayýr gelir.

Bir de gittiler bu ülkede Kürt meselesinin yaratýcýsý ve Kürt kardeþlerime en çok eziyet etmiþ tek parti faþizminin temsilcisi CHP'nin kurduðu masaya yancý yazýldýlar.

Tek derdimiz bu ülkedir. Hiçbir ayrým olmaksýzýn bu ülkenin insanlarý, evlatlarýmýzýn geleceðidir. Bizim topraklarýmýzda baþaramadýklarý, Irak'ta baþaramadýklarý oyunu, Suriye'de tekrarlamaya çalýþanlar bugün varlar, yarýn olmayacaklar. Ama biz bu coðrafyada Allah'ýn izniyle ilelebet kardeþçe yaþamayý sürdüreceðiz.

Buradan altýný çizerek ifade etmek isterim ki; milletimizin geleceðinde ne sokaklarýnda beyaz Toroslarýn gezdiði, daðlarýnda eli kanlý canilerin cirit attýðý bir Türkiye fotoðrafýna asla ve asla yer yoktur, olmayacaktýr.

Nasýl vesayetin namluyla sivil siyaseti esir aldýðý Türkiye'yi kabul etmediysek. PKK'sýndan FETO'sune terör örgütlerinin yönettiði Türkiye'yi asla kabul etmeyeceðiz.

Yeni Türkiye'de hiç kimse köken, inanç, dil, kültür, kýlýk kýyafetinden dolayý horlanamaz, ötekileþtirilemez. Faili meçhullere, tehdide, tehdise yer yoktur. Bu Türkiye vatandaþlarýnýn güvenliði, hak ve özgürlüklerini ayný anda saðlayabilen bir Türkiye'dir.

Türkiye Yüzyýlý'ný Diyarbakýr'la beraber inþa edeceðiz.

Bu ülkenin tüm insanlarýnýn hayallerini kucaklayan yeni, sivil anayasayý beraberce yapalým. Bu çaðrým Diyarbakýr'la birlikte 85 milyonun tamamýnadýr. Bu çaðrým kendisinin ve evladýnýn geleceði için endiþe duyan herkesedir.

Mehmet ÇEK

Son Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2023 02:15

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.