BİR FETÖ-PKK PRODÜKSİYONU: ROBOSKİ

30 Aralık 2021 12:29 / 545 kez okundu!

 

 

28 Aralık 2011 akşam 17.20`de Amerikan İHA`lar Haftanin deresi vadisinde "ısı kaynakları" tespit edildiği istihbaratını aktarıyor. 23. Jandarma tümeninin topçu atışı önerisi kafilenin üç koldan ilerlemesi gerekçesiyle yetersiz bulunuyor.

Hava harekatına karar veriliyor. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Orgeneral Yaşar Güler konuyu Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Necdet Özel`e onaylatıyor. Saat 20.00. Kafileye saat 21:43'te ilk, 22.02`de ikinci 22.16`da üçüncü ve 22:24'te sonuncu bombardıman yapılıyor.

 

****

 

BİR FETÖ-PKK PRODÜKSİYONU: ROBOSKİ

 

28 Aralık 2011 akşam 17.20`de Amerikan İHA`lar Haftanin deresi vadisinde "ısı kaynakları" tespit edildiği istihbaratını aktarıyor. 23. Jandarma tümeninin topçu atışı önerisi kafilenin üç koldan ilerlemesi gerekçesiyle yetersiz bulunuyor.

Hava harekatına karar veriliyor. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Orgeneral Yaşar Güler konuyu Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Necdet Özel`e onaylatıyor. Saat 20.00. Kafileye saat 21:43'te ilk, 22.02`de ikinci 22.16`da üçüncü ve 22:24'te sonuncu bombardıman yapılıyor.

Birkaç saat sonra ülkemiz bu dramatik olayın sonuçları ile sarsıldı. 17'si çocuk 34 kişi yaşamını yitirmişti.

Olayı EMRE USLU-MEHMET BARANSU ikilisi “MİT’in verdiği istihbarat ile bombalandı” şeklinde duyursalar da, MİT "28 Aralık tarihinde hayatını kaybeden 35 vatandaşımız ile ilgili herhangi bir istihbarat teşkilatımızca paylaşılmamıştır" açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada da Irak'tan Türkiye'ye doğru "bir grubun hareket halinde olduğu İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile" tespit edildiği belirtildi. Ancak bu istihbaratın hangi İHA'lardan geldiği uzun süren tartışmalara neden oldu.

Amerikan, Wall Street Journal, Mayıs 2012'de söz konusu istihbaratın Amerikan İHA'larından geldiğini yazdı. Gazetenin haberinde istihbaratın Amerikan İHA`ları tarafından verildiği ancak hava operasyonu kararının tamamen Türk askeri yetkililere ait olduğu belirtildi.

Yine Wall Street Journal`e konuşan görgü tanığı Servet Encü bombardımandan önce İsrail yapımı Heron`ların sesini duyduklarını söyledi.

Heron’ların topladığı istihbaratı değerlendirmekle görevli birim İYİ Parti İstanbul İl Başkanı B. KAVUNCU`nun kuzeni Tuğgeneral CÜNEYT KAVUNCU`nun başında bulunduğu ekipti. Ancak soruşturmada Kavuncu`nun katliamdan 40 gün önce emekliye ayrıldığı söylendi.

Katliamın ertesi günü kaydedilen PKK telsiz konuşmalarını hatırlayalım • Andok: Heval Nasılsın • Murat: Daha iyi hiç olmamıştım. 5 Karakol bassak bu kadar etki etmezdi. • Andok: Asker artık operasyon yapmaz değil mi? • Murat: Kesin, bakarsın tamamen durur yaza kadar.

Öcalan, HDP heyetine “..arkasında CIA, Gladyo var. MİT'in müzakere kanadını havaya uçurmaya çalışıyorlar. Bu paralel devleti anlayın diye burada bir savaş yürüttüm. Roboski, 9 Ocak, KCK tutuklamalarının bunların işi olduğunu söylüyorum. Bunların hepsini cemaat yapıyor..” der.

EMRE USLU, olaydan kisa bir süre sonra attığı tweette "..40'a yakın kişinin öldüğü ve 25-30 da yaralı olduğu bilgisi bana ulaşmıştır..." diyordu. Pekala kim bu kadar hızlı ve ilk Emre Uslu`ya vermişti bilgiyi? Tuğg. Salim Cüneyt Kavuncu olabilir mi ?

Aynı EMRE USLU 20 Ekim 2011`de yani katliamdan 2 ay önce "PKK`nın yurtiçindeki kampları yerine dağları, taşları bombalayan uçaklarımız" diye sitem ediyordu.

Şimdi bunu, üstüne Fettullahçı darbe girişiminin ana ayağının Hava Kuvvetleri, liderinin de Havacı AKIN ÖZTÜRK olduğunu yapıştırıp okuyun. Üstüne Duran Kalkan'ın "bizim orduyla problemimiz yok" açıklamasını ve artık iyiden iyiye deşifre olmuş FETÖ-PKK işbirliğini de ekleyin.

Ve o gece, o saatte geçecek sivil kafileyi "...PKK`den kalabalık bir grubun ülkeye sızacağı...” şeklinde revize ederek ordu istihbarata kimin aktarmış olabileceğini yeniden düşünün.

Amaç AK Parti ile Kürtlerin arasını açmaktı. Bu anlamda müthiş de kullanıldı. Agatha Christie okumuşlar bilir. Cinayet yerinde kendine önce "bu cinayet kime yaradı?" diye sorar.. Uludere katliamı kime yaradı ? AK Parti hariç herkese. Başta PKK-FETÖ olmak üzere herkese.

Katledilen köylülerin yaşadığı Ortasu (Roboski) ve Gülyazı (Bejuh) köyleri daha çok korucuların yaşadığı, devlet tarafından bu tür ticaretlerine çokça müsamaha gösterilen ve PKK'ya mesafeli AK Parti'ye yakın duran köylerdi. ULUDERE KATLİAMI bir FETÖ-PKK ortak prodüksiyonudur.

 

Mehmet ÇEK

29.12.2021

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.