9 Günlük Tatil Doğru mu?

19 Ağustos 2018 14:46 / 1319 kez okundu!

 

 

“Güçlü bir Türkiye için hep birlikte bazı şeylerden fedakarlık etmek zorundayız. Daha çok verimliliğe, daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var... Şimdi alıp kalem kağıdı elinize günlerce sürecek bir tatilin bizim ekonomiye zararını hesaplayın bakalım...”

 

****

 

9 Günlük Tatil Doğru mu?

 

Tatil yapmak isteyen hakkı olan izin günlerinde yapsın kardeşim.

Dolarla en büyük giderin akaryakıt ama 9 günlük tatille bütün milleti yola düşürüyorsun ? Akılalmaz bir iş gücü kaybı, akar yakıt kaybı, zaman kaybı.

Milyonlarca araba yollarda şimdi, kuyruklar, kazalar, zaman kaybı, olumsuz ekolojik yansımalarını filan saymıyorum bile.

Arada halka şirin görünme sevdasında yöneticilerin otoyolları, köprüleri filan Bayram dolayısıyla ücretsiz yapmalarını da saymıyorum bile.

Oysa güçlü bir Türkiye için hep birlikte bazı şeylerden fedakarlık etmek zorundayız. Daha çok verimliliğe, daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var. İngiltere’de yalnızca 8 gün resmi tatil, Almanya’da ise 11 gün. Çoğu ülke de dini tatiller bile en fazla 2-3 gün. Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkesi Amerika`da yılda toplam da 10 gün tatil yapılıyor. En uzun resmi tatili 2 gün. Bizim tek bir tatilimiz 10 gün.

Toplam bir yılda 113 gün tatil yapıyoruz, idari izinleri saymıyorum da. Yani yılın 3`de 1`i tatille geçiyor. Tatil öncesi ve sonrasının çalışma performansını düşürmesini de saymıyorum.

Amerika`da çalışanların güneş tutulmasını izlemek için, 2 dakikası tutulma olmak üzere yaklaşık 20 dakika mesailerine ara vermesi ABD’ye 694 milyon dolara malolmuş. Günlerce bunun ekonomiye zararını tartıştı Amerika. Şimdi alıp kalem kağıdı elinize günlerce sürecek bir tatilin bizim ekonomiye zararını hesaplayın bakalım?

 

Mehmet ÇEK

19.08.2018

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.