Yoruluyor musunuz? Peki mutluluk yorgunu musunuz?

24 Mart 2013 23:55 / 1289 kez okundu!

 


Yorulmak çalýþmanýn armaðanýdýr. Dinlenmek de çalýþmanýn zevki ve keyfidir. Armaðan elde etmek isteyen çalýþmalý, mükâfatý elde etmek isteyen de dinlenmelidir.

Çalýþýrken dikkat edilmesi gereken en önemli þey, yaptýðý iþten zevk alarak çalýþmasýný bilmektir.

Toplumsal hastalýðýmýzýn baþýnda, yaptýðý iþi þikâyet ederek yapma hastalýðý gelir. Küfür ederek, homurdanarak, bilhassa þikâyet ederek iþ yapanlarýn sayýsý az deðildir.

Bu durum eðitim ve kültür seviyesi yüksek kiþiler de dahi görülmektedir. Peki neden?

Çünkü insanlar yaptýklarý iþi genelde sevmiyorlar. Ýþleri kalben deðil kerhen yapýyorlar. Yani memnun olarak deðil mecbur hissederek iþ yapýyorlar.

Hâlbuki her iþten zevk alarak yapmak mümkün. Çalýþan yorulur. Eðer yaptýðý iþi severek ve tefekkür ederek yaparsa yorgunluðu mutluluða dönüþür. Yani mutluluk yorgunu olur.

Oturma odasýna geldiðim zaman, eþim elindeki elektrik süpürgesiyle hem odayý temizliyor, hem de þikâyet ediyordu.

“Býktým artýk sizin döküntülerinizden. Divanlarýn altýna varýncaya kadar her tarafý kirletiyorsunuz. Biraz dikkat edemez misiniz!?”

Bekledim, gözledim ve “Haným istersen þu süpürgeyi bana ver bir de ben temizlik yapayým. Bakalým ben döküntüleri nasýl temizleyeceðim” deyip baþladým temizliðe.

“Allah’ým sana þükürler olsun. Bana saðlýklý bir eþ ve çocuklar verdin. Ya eþim yatalak olsaydý da kuruyemiþ yiyemeseydi, ya çocuklarým sakat olsaydý da yaramazlýk yapamasaydý… ya.. ya…ya… ya ile baþlayan bir sürü cümle.

Sen temizliði þikâyet ederek yapýyorsun ben þefaat ve þükrederek yapýyorum. Ya evi kirleten eþin ve çocuklarýn olmasaydý daha mý çok mutlu olurdun..!?

Öyleyse biz yaptýklarýmýzla odayý kirletmemeye dikkat edelim. Sen de söylediklerinle Allahýn gücüne gitmeyecek, kalpleri incitmeyecek sözler et olur mu..!?” dedim.

O günden itibaren aile bireyleri olarak aramýzda gizli bir anlaþma imzalamýþ olduk. Hepimiz iþimizi yaparken yoruluruz ama þikayet etmeyiz.

Mutluluk yorgunluðunu yaþamaktan mutlu oluyoruz. Sizlere de tavsiye ederim.

Çalýþýn, yorulun ama mutluluk yorgunu olun.

Ýþinizi severek yapmayý öðrenin.

Küçük þeylerden mutlu olmasýný bilenler, büyük mutluluðu hak edenlerdir.

Selam ve dua ile.


Mahir EYÜBOÐLU
Eðitimci-Ýletiþimci-Yazar

24.03.2013


 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.