Özentili insan

01 Haziran 2013 02:57 / 1721 kez okundu!

 


Özenti, özden sapma halidir. Bu sapma insaný kimi zaman çamura kimi zaman bataklýða götürür. Öyle ki, özentili insan çamurda yaþar da, yaþadýðý yeri çayýr sanýr. Hem kirlenir hem de kirletir ama en temiz kendisini sanýr.

Özentili insan yaþamýnda neler deðiþmez ki... Onun tek bildiði bir þey vardýr o da kendini yaratýlmýþlara beðendirmektir. Özentili insan insanlarýn ayýplama ve kýnamasýndan çok korkar. Kendini yaratýlmýþlara karþý sorumlu hisseder de yaratana karþý sorumluluðun hesabýný hiç yapmaz. Baþka insanlar tarafýndan beðenme ya da beðenilme korkusu (fobisi) içinde yaþar. Olduðu gibi görünmek ya da göründüðü gibi olmak yerine görüntüsünü ve olgusunu hep deðiþtirme gayesi içine girer, asýl dururken kopyalarla uðraþýr, asýl dururken suretlere itibar eder.

Özüne sahip çýkan, özünden haberli, doðru ve saðlýklý bilgilerle beslenmiþ bir yaþam dilerim çünkü, bu dünyaya ölmek için geldik. Ölümü anmak ya da hatýrlamak baþta gençler olmak üzere insanlara sanki angarya gibi geliyor, halbuki ölümü günde en az 10 defa hatýrlayarak yaþayan bir insan özentiden uzaklaþýr.

Özüne ve aslýna sahip çýkar kimler geldi kimler geçti bu dünyadan. Azýcýk tefekkür etmesini bilen insan silkelenip kendine gelebilirse, özentilerden uzak bir yaþamýn içine girer.

Ey ne zaman geleceði belli olmayan, kime geleceði, nasýl geleceði, nerde geleceði belli olmayan ölüm, senden haberli olanlara, özüyle yaþayanlara, özentiden uzak bir hayata merhaba diyenlere selam olsun.

Her nefis ölümü tadýcýdýr. Her özentili insan ölümden habersiz yaþayan insandýr. Dünya üzerinde ölümün gelip ulaþmadýðý yer var mý acaba? Eðer öyle bir yer olsaydý, imkaný olanlar oraya giderdi.

Ölüm nerde nasýl olursa olsun gelip bizi bulacaðýna göre özüne uygun, asalet içinde, inançlarýyla doðru orantýlý yaþayanlara selam olsun.


Mahir EYÜBOÐLU
Eðitimci-iletiþimci

31.05.2013

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.