Oynarken oynatmak!..

13 Eylül 2013 14:17 / 1481 kez okundu!

 


Aile içi iliþkiler kursunda kadýnlara þu soruyu sordum: “Eþlerinizi parmaðýnýzda oynatan mýsýnýz? Yoksa eþlerinizin parmaðýnda oynayan mýsýnýz?” Hanýmlar hemen-hemen ikiye ayrýldý. Bir kýsmý; “Ben eþimi parmaðýmda oynatýrým.” derken, bir kýsmý da, “Eþim beni parmaðýnda oynatýr” dedi. Çok azýnlýk bir grup ise; “Biz birbirimize sevgi ve saygý deðerlerinde, denkliðe önem veririz.” dedi.

Bana göre, aslýnda her kadýn erkeðini parmaðýnda oynatabilir. Allah-ü Teala’nýn kadýna vermiþ olduðu; ses, ten ve bedendeki yumuþaklýk sayesinde, erkeðine istediðini yaptýrabilir, yani erkeðini parmaðýnda oynatabilir.

Ses, beden ve ten yumuþaklýðýnýn zarafetinden haberli olmayan kadýnlar, hadis-i þerifde buyrulan; “Erkeðe benzeyen kadýna, ya da kadýna benzeyen erkeðe lanet olsun” ifadesi gereði; erkeðine sertleþen, dikleþen, itiraz eden bir kadýn durumunda olup, Efendimizin lanetini üzerine almýþ demektir..!

Lanetli bir insanla saðlýklý iliþki kurmak çok zordur..! Bu tür kadýnlar, erkekleriyle rýzalaþmada veya erkeðini razý etmede, yeterince baþarýlý olamazlar. Adeta, benim eþeðim erkek dercesine, erkeðine dikleþen bir kadýn, yuvayý cennet bahçesi yerine cehennem çukuruna dönüþtürür..!

Akýllý ve sorumlu bir kadýn ise; yuvasýnýn bozulup ve yýkýlmamasý için elinden gelen mücadeleyi yapar. Zaten baþarý o deðil mi ki; elde ettiðini kaybetmemek için, mücadele etmesini bilmektir..!

Efendimizin, kýzý Fatýma anamýza buyurduðu gibi, “Yuvayý yapan da yýkan da diþi kuþtur.” Yani bir kadýn erkeðinin önünde oynarken, hatta oynar görünürken; aslýnda erkeðini, parmaðýnda oynatmasýný biliyor demektir..!

Aslýnda erkekler, kalýn, kaba ve sert yapýlý olduklarý halde, sýcak ve samimi ifadeler karþýsýnda her þeyi yapmaya hazýrdýrlar. Yeter ki onlara; doðru zamanda, doðru yerde ve doðru þekilde hitap etmesini bilip, onlardan taktir ve taltifi eksik etmeyelim. Bunu yapan ve beceren her kadýn, bana göre, o erkeði parmaðýnda oynatýr..!

Eðer bir kadýn þu aþaðýda sayacaðým ifadeleri genellikle evinde, hatta özel anýnda kullanmasýný bilmiyorsa, erkeðini parmaðýnda oynatamaz..! Ýþte o hitabelerden bazýlarý..!

“Peki caným...! Olur bir tanem...! Hay-hay caným...!

Sen nasýl istersen öyle yapalým kocacýðým..!

Benim kocam her þeyin daha iyisini ve doðrusunu bilir...!

Benim kocam yaptýðýný Allah için yapar...!

Benim kocama güvenim sonsuzdur...!

Elbette senin dediðin gibi yapalým ama, þu mahsurlu yanýný da unutmayalým olmaz mý?!” gibi..!

Karþýmýzdakini, kendimiz gibi düþündürmeye çalýþmanýn yollarýndan biri de, ona deðer verdiðimizi, onu taktir ve taltif ettiðimizi, onun doðru yaptýðýna ve ona güvendiðimizi belirtmekten geçer.

Bu taktiði uygulayan her kadýn erkeðinin önünde oynar gibi görünür ama, aslýnda erkeðini parmaðýnda oynatýr..! Ýþte oynarken oynatmanýn sýrrý budur.

Bir sorunu ortadan kaldýrmak için, eðilmesini ve alttan almasýný bilmek gerekir. Eþi yerine, sorunu çözmeye odaklanan insanlar, sempati toplayýp, eþini üzmeden daha kolay çözüm üretebilirler.

Eðilmek kambur olmak anlamýna gelmez. Eðilmek; tevazu ve alçak gönüllü olma alametidir. Allah ve Resulü’nün sevdiði davranýþ þeklidir. Çünkü içinde, açýk ya da gizli gurur ve kibir yoktur...!

Keza alttan almak da böyledir. Alttan almasýný bilen insan, Hoþgörü ve sabrýný hayýrda kullanmasýný bilen insandýr.

Dikleþen ve önce itiraz eden insanlarýn fýtratýnda; Allah ve Resulünün hiç sevmediði, açýk ya da gizli gurur ve kibir vardýr. Eþine gurur ve kibirle dikleþerek yaklaþan hiçbir kadýn, erkeðini parmaðýnda oynatamaz Her gurur ve kibrin temelinde, þeytani bir davranýþ vardýr ..!

Ne mutlu, eþinin parmaðýnda oynarken, veya oynar görünürken, eþini parmaðýnda oynatmasýný bilen kadýnlara...! Osmanlý hanýmefendisinin dediði gibi; “Ben kocama hiç itiraz etmem ama, kocam hep benim dediðimi yapar..! (muhalefet edecek olsam bile, bunu daima muhabbetle yaparým). Muhalefetini muhabbetle sunan kadýnlara selam olsun..! Çünkü kýlýbýk erkekle, kazak erkek arasýnda ne fark vardýr bilir misiniz..! Olsa-olsa ya beþ ya da on dakikalýk fark..! Aman be kardeþim onu da düzleyiver gitsin diyeni de gördüm..!

Çünkü bütün erkekler, yaptýrmasýný bilen kadýnlarýn dediðini yaparlar..! Ama beþ dakika sonra, ama on dakika sonra..! Ýþte o kadýnlara selam olsun, iþte o kadýnlara rahmet dolsun..!


Mahir EYÜBOÐLU

13.09.2013

Son Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2013 13:57

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.