Dedirtmek!..

08 Nisan 2013 15:19 / 1588 kez okundu!

 


Bugün hem gerçeklere hem de biraz varsayýmlara deðinmek istiyorum. Güzel insan bulmaya çalýþanlarla, güzel insan olmaya çalýþanlarýn deðer yargýlarýný ele almaya gayret edeceðim.

Þimdi mutlu ve huzurlu bir aile içinde varsayýn kendinizi...! Eþiniz size içten ve samimi bir dille; “Ýyi ki seninle evlenmiþim bir tanem..! iyi ki senin karýným, veya iyi ki senin kocaným...! Beni her þeyinle öyle mutlu ediyorsun ki..! Ýnþaallah benim senden razý olduðum gibi Allah da senden razý olur..!

Bunu dedirten insanlar mutlaka vardýr..! Ama gerçekte kaç kiþilerdir acaba..?!

Böyle demek veya dedirtmek yerine; “Seninle nerden evlendim..?! “Senin karýn veya kocan olacaðýma falan falanýn eþi olsaydým daha iyiymiþ...!” “En kötü insan bile senden daha iyi eþ olurmuþ be..!“Beni mutlu etmek için elinden gelen hiçbir gayreti göstermiyorsun. Beni koþmaya hazýrlamýyorsun. Her þeyime itiraz ediyor her þeyimi tenkit ediyorsun. Beni ya küsmeye ya da kusmaya hazýrlýyorsun. Seninle nerden evlendim yahu...!”

Evet hayatýn bir de böyle gerçeði var. Bu gerçeði yaþayan milyonlar var. O milyonlar ki hayatlarýný, memnun olduklarý için deðil, mecbur olduklarý iliþkiler içinde sürdürüyorlar.

Mecbur olduðumuz iliþkiyi memnun olduðumuz iliþkiye çevirebilmek ancak bir þuurla mümkündür. O da, kaderi kabullenmek ve amentüye kayýtsýz þartsýz teslim olmakladýr.

Evlenmeden önce balayý yaþayan insanlar evlendikten sonra zehir ayý yaþamaya baþlýyorlar..!

Evlenmeden önce birbirine farklý görünen insanlar evlendikten sonra gerçek yüzlerini ve kiþiliklerini ortaya koyuyorlar..!

Samimi bir istek ve arzuyla bilhassa, doðru ve saðlýklý bilgi sahibi olmadan kurulan evliliklerden gelen çatýrtý sesleridir bunlar..!

Ýnsanlar adeta; Nisa Suresi 19. Ayetin 2. bölümüne isyan edercesine birbirlerinin kahrýna, olumsuzluklarýna katlanmak yerine, birbirlerinden ayrýlmayý düþünüyorlar ve ayrýlýyorlar.

Ama daha iyi, daha güzel bir eþ bulacaðým diye ayrýlanlar, bir de bakýyorlar ki aradýklarýný bulamamýþlar..!

En mutlu insanlar; “Benim bisikletim baþkasýnýn Mercedes’inden hayýrlýdýr” demesini bilenlerdir.

Eþinize dostunuza yakýnýnýzda veya uzaðýnýzda bulunan insanlara, kendiniz için ne dedirtiyorsanýz siz osunuz.

Gerçek budur, hayat budur.

Fazla lafa, fazla söze gerek yok vesselam...

En önemlisi de bu olsa gerek. Hayýrlarla anýlan insan olmak, ve hakkýmýzda hayýrlýsý olaný dedirtebilmek..!


Mahir EYÜBOÐLU

7.04.2013

Son Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2013 16:31

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.