GEREKÇELÝ TÝP DESTEÐÝ

11 Nisan 2023 02:07 / 281 kez okundu!

 

 

"Bu seçimin solda öne çýkan öznesi Türkiye Ýþçi Partisi’dir. Öne çýkmadan kastettiðim þudur: TÝP, son beþ yýllýk dönemde parlamento kürsüsünü iyi kullanmýþ, sosyalizm düþüncesini toplumsallaþtýrma yolunda mesafe almýþ, marjinallik ve likidasyon çemberlerini zorlamaya baþlamýþ, seçime kendi gücüyle katýlma cesaret ve özgüveni göstermiþtir."

 

***

GEREKÇELÝ TÝP DESTEÐÝ


14 Mayýs’ýn gerici tek adam rejiminden kurtulmak, toplumsal siyasetteki týkanýklýðý aþmak yolunda tarihsel bir fýrsat olduðu, tüm rejim ve düzen karþýtlarýnýn seçim mühendisliðini fetiþ haline getirmemek koþuluyla bu bilinçle davranmasý gerektiði ortada. 

Dünyanýn seçim ve parlamenter mücadele yoluyla deðiþtirildiði bugüne dek görülmedi. Yalnýz 200 yýllýk tarih deðil, yakýn dönemin en “baþarýlý” iki toplumsal muhalefet örneði olan Syrizya ve Podemos deneyimleri, hele de amaç sosyalizm mücadelesi olduðunda baþlýca ve esas olarak bu kulvarda yürümenin düzen deðiþikliði getirmediðini/getirmeyeceðini  açýk biçimde gösterdi. 

Amaç disiplininden kopmamak koþulu ile herhangi bir mücadele biçimini, aracýný önsel ve kategorik olarak yadsýmýyorum. Önemli olan, aracýn nasýl kullanýlacaðý, amaç yolunda asýl yürüyüþü nasýl, hangi yönde etkileyeceðidir.

Türkiye, seçime katýlma oranýnýn yüksek olduðu, yurttaþýn elindeki biricik siyasete katýlma aracý olan oyu önemsediði ender ülkelerden biridir. Bu çerçevede, 14 Mayýs seçimi Türkiye toplumunun bundan sonraki siyasal yelpazesinin biçimleniþinde önemli bir rol oynayacaktýr. 

Bu seçim bu açýdan, komünistler için de özel bir önem taþýyor. 

Bu seçimin solda öne çýkan öznesi Türkiye Ýþçi Partisi’dir. Öne çýkmadan kastettiðim þudur: TÝP, son beþ yýllýk dönemde parlamento kürsüsünü iyi kullanmýþ, sosyalizm düþüncesini toplumsallaþtýrma yolunda mesafe almýþ, marjinallik ve likidasyon çemberlerini zorlamaya baþlamýþ, seçime kendi gücüyle katýlma cesaret ve özgüveni göstermiþtir. 

TÝP’in seçimde alacaðý sonuç ve seçimden sonra izleyeceði yol, yalnýz kendisi için deðil Türkiye sosyalist hareketi için de bir sýçrama, birleþme zemini yaratabilir.

Bu olanak ve olasýlýðý ciddiye alýyor, belli seçim bölgelerinde Emek ve Özgürlük Ýttifaký içinde kendi adý ve adaylarýyla giren Türkiye Ýþçi Partisi’ne oy vermenin ve desteklemenin doðru olacaðýný düþünüyorum. Bu çerçevede Ýzmir 2. Bölge’de oyumu TÝP adayý Ýrfan Deðirmenci için kullanacaðýmý duyuruyorum.

Haluk YURTSEVER

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.