KAVALANIN ÖZELLÝÐÝ NE?

30 Nisan 2022 16:37 / 791 kez okundu!

 

 

"Kavala'yý da Can Dündar gibi, Adil Öksüz gibi kýsa bir süreliðine tahliye ettirip kaçýracaklardý ama oyun tutmadý. Kampanyalar düzenlediler serbest býrakýlsýn diye, olmadý. Biraz da bundan dolayý gerildiler. Kavala'nýn kullandýðý þapþallar da bu arada 'devrim yapýyoruz, az kaldý' uðruna cezalar aldý. Aslýnda devrim mevrim ayaðýna az daha bir darbe yapýlýyordu. Kavala da bunun, Soros adýna finansörü ve organizatörüydü. 27 Mayýs'ý yýllarca 'devrim' diye kutlayanlarýn çocuklarý ve torunlarý bunu da devrim sandýlar. Allah muhafaza olsaydý da görselerdi, Türkiye de Ukrayna gibi oluyor muydu olmuyor muydu?"

 

****

 

KAVALANIN ÖZELLÝÐÝ NE?

 

Osman Kavala 'aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet cezasý' aldý, ABD ve Almanya baþta olmak üzere batýlý ülkeler ayaklandý. Avrupa Parlamentosu bile 'derhal býrakýlsýn' diye ültimatom verdi. Vah vah... Hiç itibarýmýz kalmamýþ hiç. Halbuki onlar bu tutumlarýyla Türk yargýsýnýn itibarýna kastettiler.

Kaldý ki Trump CIA ajaný rahip Brunson'ý, Merkel BND ajaný Deniz Yücel'i kurtarabilmek için yalvar yakar olmuþtu. Ama þimdikiler hepsinin ajaný ve Soros'un Türkiye þubesi Osman Kavala'yý henüz kurtaramadý. Etekleri tutuþtu, feveranlarý bundan. 

Bir de Özgür Özel çýktý, ant içti ki; Kavala'nýn mahkumiyetine karþýlýk Erdoðan'ý yargýlayacak. Þu Terrierlere hayraným. Bir tekmede duvara yapýþtýrýrsýn ama onlar ýsrarla havlayarak yine de paçaný kapmaya çalýþýrlar. Boyundan büyük rakiplere meydan okurlar. 

Osman Kavala sýradan bir iþ insaný deðildir. Öyle olsa bütün bunlarýn hepsi nasýrýna basýlmýþ gibi fýrlamazdý. Kim bilir 'Kavala kýzýp içini dökerse' diye ne korkularý var.

Ne yaptý Osman Kavala? Türkiye'de öksüz-yetim çocuklar için yardým kampanyasý düzenledi de onun için mi cezalandýrýldý. Yakýnda gerekçeli karar açýklanýr neymiþ öðreniriz. Ýþte bu sýrlar açýða çýkmasýn diyedir feveranlarý.

O kadar uðraþtýlar Türk yargýsýyla, Kavala'yý da Can Dündar gibi, Adil Öksüz gibi kýsa bir süreliðine tahliye ettirip kaçýracaklardý ama oyun tutmadý. Kampanyalar düzenlediler serbest býrakýlsýn diye, olmadý. Biraz da bundan dolayý gerildiler. Kavala'nýn kullandýðý þapþallar da bu arada 'devrim yapýyoruz, az kaldý' uðruna cezalar aldý. Aslýnda devrim mevrim ayaðýna az daha bir darbe yapýlýyordu. Kavala da bunun, Soros adýna finansörü ve organizatörüydü. 27 Mayýs'ý yýllarca 'devrim' diye kutlayanlarýn çocuklarý ve torunlarý bunu da devrim sandýlar. Allah muhafaza olsaydý da görselerdi, Türkiye de Ukrayna gibi oluyor muydu, olmuyor muydu?

Kavala Paris doðumlu. Ýstanbul Robert Kolej ve ODTÜ mezunu. Ardýndan  Manchester Üniversitesinde lisans, The New School for Social Research'te doktora. Eðitimli yani. Lakabý 'Kýzýl Soros'. Fransa'nýn Kýzýl Danny'si gibi. 'Devrim' heveslisi. Ama bunun devrimi, lakabýndan dolayý Sorosvari.

Hadi Kýzýl Soros boþ bir devrim hayalperesti, ABD de mi öyle? Almanya, AB de mi? Onlara ne olacak Türkiye'de devrim olursa; hep birlikte sosyalizmin bayraðýný mý yükseltecekler? Türkiye mi emperyalist olan? Sonra þu özgür terrierlere ne oluyor? Onlarýn elinden nasýl bir hayalleri alýndý? 

Türk yargýsýna çemkiren Amerika'nýn, nasýl yargýlama yaptýðýný Reza Zarrab davasýnda, Halk Bankasý davasýnda gördük biz. Almanya ile birlikte gönderilen FETÖ belgelerini nasýl sümen altý ettiklerini de... Keyfe keder siyahi öldüren polisleri nasýl yargýlýyormuþ Amerika? Ya dönerci cinayetleri failleri neonazileri Almanya nasýl yargýlýyor? Nasýl yok ettiler NSU davasýný...

Benim anladýðým Soros, Kavala, Can Dündar eliyle bir iþe kalkýþtý bunlar, Memoli de onlara kapýldý, aðýzlarýna yüzlerine bulaþtýrdýlar. Þimdi kuyruklarýna basýlmýþ gibi ciyaklýyorlar. Yargý baðýmsýz deðilmiþ, özgürlükçülükmüþ, hak-hukukmuþ hepsi fasa fiso. Laf salatasý. Sularý bulandýrmak için.

 

Firuz TÜRKER

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.