28 Þubat'ý Yaþayan Birine Sorun!

23 Þubat 2021 18:31 / 2029 kez okundu!

 

 

Ne olmuþtu bu makus tarihte?

Türkiye Cumhuriyeti Baþbakaný esir alýnmýþtý, terletene kadar sýkýþtýrýlmýþ, ülkenin makus tarihine “imza at” diye zorlanmýþtý.

Rahmetli Baþbakanýmýz, gönüllerin adamý Prof.Dr.Necmettin Erbakan buna raðmen imza atmadýðý halde, “imzaladý” izlenimi verdirilerek kararlar uygulanmýþtý.

 

****

 

28 Þubat’ý Yaþayan Birine Sorun!

 

Ne olmuþtu bu makus tarihte?

Türkiye Cumhuriyeti Baþbakaný esir alýnmýþtý, terletene kadar sýkýþtýrýlmýþ, ülkenin makus tarihine “imza at” diye zorlanmýþtý.

Rahmetli Baþbakanýmýz, gönüllerin adamý Prof. Dr. Necmettin Erbakan buna raðmen imza atmadýðý halde, “imzaladý” izlenimi verdirilerek kararlar uygulanmýþtý.

Yetmemiþti dönüþümlü hükümetin önü kapanmýþ(Refah-Yol Hükümeti anlaþmalýydý, ilk iki yýl Baþbakanlýk Refah’ta, ikinci iki yýl Doðru yol partisine geçecekti) hükümet kurma görevi azýnlýk durumunda olan ANAP lideri Mesut Yýlmaz’a verildi, oluþan/oluþturulan ANASOL-M hükümeti Milli Güvenlik Kurulu’nun emir erliðini yaptý. Bu memleketin baþýna öyle bir bela getirdiler ki aradan 18 yýl geçmesine raðmen hala o sýkýntýlarýn sersemliðini yaþýyoruz.

Neydi bu musibetler?

- 8 yýllýk zorunlu eðitim getirildi, Ýmam- Hatiplerin orta kýsmý kapatýldý, Refah-Yol Hükümeti de 5+3 mecburi eðitimi savunuyordu, ama birilerinin amacýna tam hizmet etmiyor diye kabul görmedi.

- Ýmam- Hatiplerin önünü kapatacaðýz diye meslek okulu mezunlarýna üniversite giriþ sýnavlarýnda katsayý engeli getirdiler. Meslek okullarý boþaldý. Halbuki geliþmiþ dünya ülkelerinde meslek okullarýna giden öðrenci oraný %80, akademik oklularla % 20 durumundaydý. Bizde durum tersine döndü ve mesleksiz bir nesil yetiþti. Bu, ülkemize verilen en büyük zarardý.

- Örtü yasaðý öyle yayýldý ki nerdeyse sokaða kadar inecekti. Devlet vatandaþýnýn dinine hor bakmýþtý ve vatandaþ devletindeN soðuyordu, neredeyse örtüyle, irtica ile yatýp kalkýyorduk.

- Kamu kurumlarýnda mescit yasaðý getirildi. Vatandaþýn ibadetini rahat yerine getirip vazifesini daha bir keyifle yerine getirmesi mümkünken, namaz kýlan memurlara sýkýntý oluþturdular. Gümüþ yüzüklülerin sayýsý bir hayli azalmýþtý. 

- Binlerce devlet memuru görevden atýldý,  birçok bay ve bayan deðiþik gerekçelerle disiplinsizlik gerekçesiyle görevinden alýndý, bir kýsmý da dayanamadý kendileri görevini býraktý. Kimisi cezaevine atýldý, kimisi hicret etti.

En büyük zararlarýndan birisi de AK Parti bu tür tahribatý telafi etmekle zaman kaybetti, örtü yasaðýný kaldýrana kadar ak ve karayý seçti.  2012 yýlý 30 Martta 4+4+4 sistemini getirerek eskisinden bir adým daha ileri düzeyde özgürlüklerin önünü açtý.

Eðer 28 Þubat'ýn getirdiði bela olmasaydý toplumda bu kadar ayrýþma yaþanmazdý, iktidar da bundan ucuz bir rant elde etmezdi diye düþünüyorum.

Kendince öyle bir iddialýydýlar ki bu tahribatlarý güya bin yýl sürecekti. Anadolu insaný sýkýntý içinde mutsuz yaþarken, Üstat Bediüzzaman’ýn ifadesiyle “zýndýka komitesi” bir adým geride kýs kýs gülecekti.

Hani atalarýmýzdan bir tecrübe var “Allahýn da bir hesabý var” diye ve o hesap cereyan etti, devreye girdi ve Meclis bir sürü düzenleme yaptý ama bunun sýkýntýsý hayatýmýza yansýdý maalesef.

Yapýlan araþtýrmaya göre her askeri darbeden sonra ülke ekonomimiz dolar bazýnda % 50 gerilerken bu sefer sürecin yetiþtirdiði niteliksiz vatandaþ kitlesi hayata izahý mümkün olmayan bir zarar verdi.

Bu 28 Þubat sürecine müdahil olan iz’ansýz aklý Anadolu insaný çöpe attý, ben de üzerine moloz döküyorum. Ýnþallah ilelebet nefes almaz. Siz de amin derseniz sevinirim.

Sevgili kardeþlerim bu müdahaleyi, “3-5 maddeden ne çýkar” diye küçümsemeyin, sirayet etmediði alan kalmadý. Her evde en az bir öðrenci var bir, bayan var, bunlardan etkilenen bir bey var, bunlardan bu süreçten etkilenmeyen kalmadý desem inanýn. Ýþte bu böyle bir belaydý,

Bir daha böyle bir müspeti yaþamamak dileðiyle. Sizden istirhamým din adýna, dil adýna kim ne istiyorsa alkýþlayýn, yeter ki þiddeti savunmasýn. Herkese sonsuz ifade özgürlüðü verin, edep ve haya ölçüsüne dikkat etmek þartýyla tabi.

Gelin 28 Þubat aktörlerinin inadýna birbirimizi sevelim, sayalým, selamlaþalým.

Selam ve dua ile...

 

Eyüphan KAYA

23.02.2021, Diyarbekir

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.