2023 SEÇİMLERİ ve AK PARTİ

15 Aralık 2020 19:14 / 2330 kez okundu!

 

 

Başkanlık sistemi dünyada kabul gören bir sistemdir. Fakat birilerinin yeni bir icat gibi “Türk tipi başkanlık sistemi” deyip sistemi işlevsiz hale getirmesi de kabul edilemez.

Bu istemin verimliliğini istiyorsanız içini doldurmaya çalışacaksınız, hatta tarihi tecrübelerinizi de katarak, özellikle Osmanlı yönetim tarzından faydalanarak daha da işler hale getireceksiniz.

 

****

 

2023 SEÇİMLERİ ve AK PARTİ

 

Başkanlık sistemi dünyada kabul gören bir sistemdir. Fakat birilerinin yeni bir icat gibi “Türk tipi başkanlık sistemi” deyip sistemi işlevsiz hale getirmesi de kabul edilemez.

Bu istemin verimliliğini istiyorsanız içini doldurmaya çalışacaksınız, hatta tarihi tecrübelerinizi de katarak, özellikle Osmanlı yönetim tarzından faydalanarak daha da işler hale getireceksiniz.

Bu sistemin şu anda iki tane olmazsa olmaz atar/ toplar damarı işlevsiz durumda; biri dar bölge usulü vekil seçimi, diğeri eyalet yönetim biçimidir. Bu iki karakterine hayat kazandırmazsanız sistem böyle paldır küldür yürüyecek ve gerçekten diktatörlüğe doğru gidecek diye düşünüyorum.

Dolayısıyla Dar bölge vekil seçimine ve eyalet tarzı özerk yönetime yasal bir zemin kazandırmak bütün siyasi partilerin olmazsa olmaz görevidir.

Ak Parti'ye gelince üyesi olmam hasebiyle söyleyecek iki çift sözüm var. Ak Parti kurulduktan bu yana söz, duruş ve oylarımızı verip şu andaki vekillere dahi göğsümüze taş basarak destek verdik, ama ister inanın ister inanmayın 2023 yılı seçimlerinin Ak Parti açısından başarılı geçmesi için vatandaşın olmazsa olmaz şartları vardır. Haklı olarak söyledikleri şudur: “Biz Ak Parti'yi seviyorsak, onun da bizi sayması lazım.” 

Bu şartlar yerine gelse ülke rahat edecek, gelmese de Erdoğan yine Cumhurbaşkanlığını kazanabilir ama meclisteki kazanacağı sandalye sayısı düşer, onu söyleyeyim.

İktidar partisi olarak Ak Parti'nin devletin atına binmekten vazgeçmesi lazım, iktidar partisinin görevi devletin bakım ve onarımı yapmaktır. Anadolu insanı çok sabırlıdır, öyle "tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet" sloganlarıyla buraya kadar getirdiniz ama bundan sonra para etmez çünkü şimdiye kadar benim gibi dertli vatandaşlar sizi eleştirmekten imtina ediyordu. Ben 2023 seçimlerini bu tür sloganlara kurban etmeye tahammül edemem.

Peki ne yapması lazım?

- İstanbul Sözleşmesini kaldıracak,

- Kürt meselesini anayasal ve yasal düzeyde çözmek,

- FETÖ dosyasını kapatacak, böyle işlerle uğraşınca asıl hayati işler göme gidiyor,

- Sosyal devlet anlayışı olarak vatandaşın aç ve açıkta kalma sorununu çözecek,

- Gençlere yönelik umut ve motivasyon içerikli projeler geliştirecek,

- Anıtkabir'e selam vermekten vazgeçip, orayı müzeleştirmek lazım,

- İslam’ın özüne, insanlığın fıtratına aykırı yasaların bir an evvel düzeltilmesi lazım.

Bütün dünyanın huzurunda Azerbeycan Cumhurbaşkanı Aliev ne dedi? “Mukaddes kitabımız Kur’anı Kerime el basıp yemin ettik ve gereğini yaptık” biz niye Allah’ın kitabına meydan okuyan bu kadar aykırı yasalarla birlikte yaşıyoruz? Bu devlet kimin?

Olmuyor olmuyor, devlete de, millete de sahip çıkmak iktidarın vazifesidir. Devlete günün şartlarına göre insanın huzur ve refahına endeksli çeki düzen verecek, vatandaşa da güven ve umut aşılayacak, bu kadar.

Diyarbakır’da Ak Parti İlçe atamaları tamamlandı, artık zaman halk ile selamlaşma zamanı, Ar-Ge çalışmalarıyla bir fark ortaya koyma zamanı, medyaya açık şeffaf bir yönetim ile çalışma zamanıdır.

Bu konuda elimizden geleni esirgemeyeceğiz, çünkü bu parti üzerinde hukukumuz var, emeğimiz var.

İlçe başkanlarının yapacakları ilk iş, yönetimlerine beyin görevini üstlenecek 7 kişilik bir danışma kurulunu oluşturup işlerini istişare ile yapmaları olmalıdır. Bu konuda yeniklere açık olup bir adım önde yürüdüğü için Ak Parti Sur ilçe başkanı Murat Unat’ı tebrik ediyorum.

Hatta Ak Parti Genel Merkezi dahi MKYK dışında partiye emeği geçmiş kimselerden bir istişare kurulu oluşturması lazımdır diye düşünüyorum. Ama bu istişare üyelerine para falan ödenmemeli, ülke menfaati için istişare parayla yapılmaz. İstişare dediğin engelsiz bir akılla olmalı. Menfaat düşüncesi aklı bağlıyor, unutmayalım.

Kolay gelsin, selam ve selametle…

 

Eyüphan KAYA

12.12.2020, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.