Dünyanın Lezzet Durağı - Fuardan Dünya Mutfakları

06 Eylül 2007 05:45  

 

Dünyanın Lezzet Durağı - Fuardan Dünya Mutfakları

59 ülkenin dünya piyasalarında iddialı oldukları ürünleri sergilediği 76. İzmir Enternasyonal Fuarı, hem yeni teknolojileri gözler önüne sererken hem de ülkeler arasındaki kültürel kaynaşmaya önemli katkılar sağlıyor. Fuarı gezip görmeye gelen ziyaretçiler karınlarını doyurup yorgunluklarını attıkları Dünya Mutfakları Festival alanı, işte bu kaynaşmanın en güzel örneğini sergiliyor. Ukrayna, Japonya, Çin, Meksika, Fransız, İtalya’nın dünya mutfaklarına sunduğu seçkin yemek örnekleri ile başta Ege ve Karadeniz olmak üzere Anadolu’nun yöresel mutfakları, bir arada sunuluyor.

En seçkin yemeklerini müşterilerine sunmak için yarışan festival katılımcıları, birbirinden lezzetli yemekleri Fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Oldukça uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Dünya Mutfakları Festivali alanında, zaman zaman yapılan “bir tadımlık” ikramlar da bazı mutfakların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.


Özellikle ailelerin tercih ettiği festival alanında kurulu sahnede ayrıca tiyatro ve müzik dans gösterileri de sunularak organizasyon tam bir şölen havasına sokuluyor. Hint çocuk dans gurubu ve Ukraynalı müzisyenlerin yanısıra, çocuk tiyatrosu ve Gurup Mecaz’ın sahne aldığı etkinliklere izleyiciler de çoşkuyla katılıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza Turizm Şirketi’nin, Orkide’nin sponsorluğunda organize ettiği Dünya Mutfakları Festivali alanında sunulan yemeklerin fiyatları şöyle:


Japon Sushi-Bar:

Japon Böreği: 3 YTL

Tekka Maki:7.5 YTL

Se Same Roll:8 YTL


Balkan Mutfağı:

Macar Gulaş,Balkan Köftesi (ekmek arası) 3 YTL-Porsiyon 5 YTL


Meksika Mutfağı:

Tako: 8 YTL


Anadolu Mutfağı:

Izgara dürüm:4 YTL

Çiğ Köfte:2 YTL

Nar Suyu:0.75 kuruş


İtalyan Mutfağı:

Etli Penne:7.5 YTL


Fransız Mutfağı:

Roze Beef:6 YTL



http://www.izmirizmir.net/modules.php?set_albumName=album61&op=modload&name=gall
ery&file=index&include=view_album.php
"> Foto-albümdeki dünya mutfaklarından yemekler için tıklayın

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0