Dink Cinayetini Kovalayan İki Gazeteci Mahkeme Kapısında

17 Şubat 2010 13:43  

 

Dink Cinayetini Kovalayan İki Gazeteci Mahkeme Kapısında

Mahkeme, "Hrant Dink Cinayeti: Medya, Yargı, Devlet" kitabından Vatan gazetesi muhabiri Kemal Göktaş'ı yargılamaya başladı. Duruşma savcısı, davanın dört aylık yasal süre içerisinde açılıp açılmadığı konusunda görüşünü vermek için süre istedi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Hrant Dink Cinayeti'yle ilgili kaleme aldığı "Hrant Dink Cinayeti: Medya, Yargı, Devlet" adlı kitap nedeniyle Vatan gazetesi muhabiri Kemal Göktaş'ı beş yıl hapis istemiyle yargılamaya başladı.

Gazeteciye, İstanbul Sultanahmet Adliyesi'nde görülen bugünkü duruşmasında destek verenler arasında, kendisi de Dink cinayetiyle ilgili kaleme aldığı bir kitabı nedeniyle 32,5 yıl hapis istemiyle yargılanan Milliyet gazetesi muhabiri Nedim Şener de vardı.

Şener, verdiği destekle ilgili bianet'e, "Ben iktidarın değil daima mağdurların yanında oldum. Gerçekten mağdur olduğunda veya haksızlık gördüğünde Ramazan Akyürek'in hakkını savunmak da bana düşecek" dedi.

Avukat Aydın: Dava zamanaşımından düşmeli

İnsan hakları aktivistleri Özlem Dalkıran ve Füsun Çelikel, Hrant'ın Arkadaşları Grubu'ndan Ani Aba ve Takuş Kalk da destek verenler diğer kişilerdendi.

Duruşmada Göktaş'ın avukatı Filiz Aydın, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün suç duyurusu üzerine açılan davanın düşürücü süre yönünden düşürülmesi gerektiğini bildirdi:

"Dava zamanaşımı nedeniyle reddedilmeli. Dava 30 Eylül 2009'da açılmış. Oysa ki, dört aylık hak düşürücü süre 24 Ağustos 2009'da doluyor. Diğer taleplerimizi daha sonra ileteceğiz."

Dava, duruşma savcısı Atilla Ayvacı'nın dosyanın zamanaşımı yönünde değerlendirmesini sunmak için 11 Mayıs'a saat 9.30'a bırakıldı. Göktaş, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne gönderdiği ve Yasin Hayal'in Hrant Dink'e yönelik "ses getirecek bir eylem" peşinde olduğunu bildirdiği F4 belgesini kitabında yayımladığı için yargılanıyor. (EÖ)


Bianet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0