Darwin filmi ABD'ye giremedi!

14 Eylül 2009 11:21  

 

Darwin filmi ABD'ye giremedi!

Ünlü doğa bilimci ve evrim teorisinin kurucularindan Charles Darwin'in hayatini konu alan Ingiliz yapimi filmi ABD'de gösterime sokacak dağitimci bulunamadi.

LONDRA - Creation (Yaratiliş) isimli filmin yapimcisi, Oscar ödüllü Jeremy Thomas, ABD'li dağitimcilarin filmi dindar Amerikan izleyici için fazla tartişmali' bulduğunu ve reddettiğini açikladi.

Nitekim çoğunlukla dindar Hiristiyan Amerikalilar'in takip ettiği movieguide.com adli sinema sitesinde yer alan ve Creation'i konu edinen yazida, filmden çok Darwin tartişiliyor ve ünlü bilimci hakkinda 'irkçi, bağnaz, toplu katliamlarin fikir babasi" gibi hakaretler siralaniyor. Site, Darwin'i Hitler'e ilham vermekle ve katliamlara, klonlamaya ve genetik mühendisliğine neden olmakla' suçluyor.

Başrolleri Paul Bettany ile Jennifer Connelly'nşn paylaştiği,.Jon Amiel tarafindan yönetilen film, Darwin'in 1859'da yayimlanan başyapiti Türlerin Kökeni Üzerine adli kitabini hazirlama sürecinde inanç ile bilimsel gerçeklik arasinda yaşadiği ikilemleri konu ediyor. 

Bu yilki Toronto Film Festivali'nin açiliş filmi olarak gösterilen Creation, halen ABD hariç dünyanin tüm büyük pazarlarina satilmiş durumda.

'2009'da Amerika'da durumun hala bu şekilde olmasina inanamiyorum" diye konuşan yapimci Jeremy Thomas, Amerika'da pek çok kişinin hala Dünya'nin alti günde yaratildiğina inanmasini şaşirtici bulduğunu söyledi. 

Postagazetesi.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0