ForumRadyo Pervane  Yeni Konu 

HOROZ VE TÝLKÝ HÝÞKAYESÝ mi?

25 Aralýk 2014

Kocero

ABD'de bir askeri okulda ders olarak anlatýlan Horoz ve Tilki Hikayesi!

“Dershanede hocayý beklerken ýþýklar kapanmýþ ve bir çizgi film gösterilmeye baþlanmýþ.
Filmin adý ” Küçük Tavuk “. Bir kümes var. Kümeste bir çok tavuk ile genç ve küçük horozlar, bir de kümesin yaþlý ve büyük horozu bulunuyor. Kümesin etrafýnda da bir tilki dolaþýyor.
Yaþlý ve büyük horoz, tilki içeri girmesin diye kümesin kapýsýný sýký sýkýya kapatmýþ, tavuklarý dýþarý býrakmýyor.
Tabii dýþarý çýkamadýklarý için doðru dürüst yemlenemeyen tavuklar da zayýf ve küçük tavuklar.
Yaþlý ve büyük horoz ise dýþarý býrakmadýðý tavuklara ölmeyecek kadar mýsýr tanesi daðýtarak yaþamalarýný saðlýyor.

Kümese giremeyen tilki bunun üzerine kümesin tellerinde küçük bir delik açarak küçük ve genç bir horoza sesleniyor ve ona biraz mýsýr veriyor. Mýsýrý yiyen küçük ve genç horoz her gün gelip tilkiden mýsýr
alýyor. Bir süre sonra tilki küçük ve genç horoza tek baþýna yiyebileceðinden fazla mýsýr verince genç horoz hem kendisi yiyor hem de diðer tavuklara mýsýr daðýtýyor.

Böylece yavaþ yavaþ yaþlý ve büyük horozun kümesteki gücü kýrýlýyor. Horozun etrafýndaki tavuklar azalmaya baþlýyorlar. Artýk popüler olan genç ve artýk irileþen horozun etrafýnda ise tavuklar toplanýyor.Bu aþamada tilki kümesin kapýsýnýn önüne mýsýr býrakýyor. Kümeste bir tartýþma çýkýyor.
Kapýyý açalým mý açmayalým mý diye. Sonunda korkarak kapýyý açýyorlar ve kafalarýný dýþarý uzatýp yemlenip hemen geri çekiyorlar. Bir süre böyle devam ediyor. Hiçbir þey olmuyor. Kümesteki tavuklar rahatlýyor. Korkularý azalýyor.

Nihayet bir gece tilki kümesin önündeki avluya mýsýr döküyor. Artýk korkusuz olan tavuklar genç ve artýk güçlü horozun öncülüðünde dýþarý çýkýyor ve rahat rahat yemleniyorlar. Kümesteki her tavuk semiriyor. Tilki bir süre sonra gece kümesin kapýsýndan kendi maðarasýna kadar mýsýr tanelerini döküyor.

Sabah kümesten çýkan ve korkusuzca yemlenen tavuklar yemlene yemlene maðaraya kadar gidiyorlar. Sonra maðaraya giriyorlar. Onlarý içeride bekleyen tilki bütün kümes maðaraya girince maðaranýn kapýsýný kapatýyor.”

Çizgi film burada bitmiþ. Iþýklar yanmýþ. Ve dersin hocasý kürsüye çýkarak, “Ýþte Üçüncü Dünya ülkeleri böyle yönetilir” diyerek derse baþlamýþ.

Sorular:
1-Kümes NERESÝ?,
2-Yaþlý horozlar KÝMLER?
3-Genç horoz KÝM, þu anda neler yapýyor?
4-En önemlisi tilki KÝM?

Buna göre içinde bulunduðumuz durumu sorgular isek binlerce yorum ortaya çýkar. Unutmayalým Uluslarýn dostlarý yok sadece çýkarlarý vardýr.
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0