ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Adını Siz Belirleyin.

20 Haziran 2008

Moshe

Malzemeler:

1 su bardağı nohut. 3 orta boy patates. 2 yumurta. 1 demet dereotu. 1 su bardağı un.

Nohut ve patatesler iyice haşlanır. Öğütücü ile iyice ezilir. İçerisine iki yumurta kırılır ve 1 bardak un ile iyice karıştırılarak hamur haline getirilir.

Bu hamur kuşparmağımızın kalınlığı kadar ve çay tabağının büyüklüğü kadar yuvalanır. Isıtılmış zeytinyağında yine iki tarafı una bulanarak kızartılır.

Bu yemeğe isim bulamadım. Yine mevcut malzemelerden uydurduğum bir yemek oldu ama bence gayet lezzetliydi. Hamurunu hazırlarken benim gibi tuz atmayı unutmayın.

Afiyet olsun.

Şöyle bir isim olabilir: Patnohyum. (Patates'in Pat'ı, Nohtun'un Hoh'u, Yumurta'nın Yum'u) :)
21 Haziran 2008

hurkus

Valla ne diyeceğimi bilemiyorum, süpersiniz. :D

Ama "Yumnopat"' adı benim kulağıma daha hoş geliyor nedense...

Hürkuş
22 Haziran 2008

sultan

Patates,Nohut, Yumurta.
Üçü de yuvarlak değil ama dairesel halleri var. Biri beyaz biri sarı beyaz öbürünün beyazı olanları da var. Hepsi kabuklu. Kimilerinin kabuğu soyularak yenir kimisi soyulmadan da fena değildir.Üçünde de T harfi var. Ama A konusunda diğer ikisi daha yakın birbirine. Bazen ekmek yerine bazen et yerine geçerler. İkisi çabuk pişer. Birisi ayak direr.Yoksulun mutfağından zenginin tabaklarına belli bir kıyafetle girer. Her ikisi de püreleşir. Humus ve Patates olunca S lerle buluşurlar. Çift U ile Yumurta ile de yarışırlar. Üçünü bir araya taammüden getiren Bay Moshe'ye önerim
bu yemeğin adı "PaNoYum" olsun lütfen. Tavadaki uyum gibi. Ya da ben bir panoyum gibi. Üçü sanki bir tabloda bir kare içinde yanyana durmuşlar da bununla övünüyorlar mış gibi yani. :? Yine otistikleştim galiba. Her neyse Hürkuş'un "Yumnopat"ını beğenmedim de sanki bu üçlü güzelim yiyeceklere psikopat der gibi geldi bana. O açıdan yani... :D
27 Haziran 2008

Moshe

Ben kendi bulduğum ismi beğenmedim sonunda. Patnohyum. Sanki eski Yunanistan'da bir savaşçı ismi gibi

"Söyle Zeus'un övdüğü Patnohyum, Troya'yı aldığımızda bahçelerde Tanrılara ne adayacaksın?"

Ne yalan söyleyeyim ben Hürkuş Hanım'ın bulduğu ismi daha çok beğendim. Sempatik bir isim olmuş.

Şimdi bir daha okudum ama Sultan Hanım'ın Panoyum'da pek hoş duruyor.

İlginize teşekkürler. Ama o yemeği biraz daha geliştirmeyi düşünüyorum. (Gören de Tübitak'ın AR-GE'sin de çalıştığımı sanacak) :D

Bir haftadır ev taşıma telaşım vardı ve dün gece bitti. Pazartesi gününden itibaren yemek konusunda ki buluşlarıma devam edeceğim.

Panayum daha hoş gibi görünmeye başladı. :) Teşekkürler.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0