Avşar: Kürt tarafımla gururluyum

30 Eylül 2009 16:34  

 

Avşar: Kürt tarafımla gururluyum

Demokratik açılımla ilgili sözleri nedeniyle ifade vermek üzere adliyeye gelen Hülya Avşar, "Burada olduğum için Türk tarafımla son derece şaşkınım, ama Kürt tarafımla gururluyum" dedi. 

İSTANBUL - Sanatçı Hülya Avşar, demokratik açılım konusundaki sözlerinden dolayı hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Bakırköy Adliyesi'ne geldi.

Adliyeye gelişinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Avşar, böyle bir konuyla gündeme gelmekten bir taraftan gurur duyduğunu, bir taraftan da gerekli olup olmadığını düşündüğünü söyledi.

Avşar, ''Bir tarafım Kürt, bir tarafım Türk olarak geniş de bir aileye mensup olduğum için, aşiret kızı olduğum için ailemin de benden istedikleri var. Amcalarım, kuzenlerim herkes arayıp 'nasıl bu konuda sessiz kalıyorsun' dedikleri zaman kendimi kötü hissediyorum. Hayatımdan memnunum. Burada olduğum için Türk tarafımla son derece şaşkınım, ama Kürt tarafımla gururluyum açıkçası...'' diye konuştu. 

Mutlu ve huzurlu olduğunu söyleyen Avşar, pişman olup olmadığı yönündeki soruya ''Hiç pişman değilim. Soruşturma açılmış olması şaşkınlık verici, ama savcımızdır. Sonuna kadar saygım var'' şeklinde karşılık verdi.

Avşar, daha sonra Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'a ifade vermek üzere adliye binasına girdi.

Avşar, bir röportajda, "Ben de sonuna kadar Türk'üm; ama bu Kürtleri yok saymak, onlara etnik baskı yapmak anlamına gelmemeli" demiş, bu sözler soruşturma açılmasına yol açmıştı.
 

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0