Armağan olmasın...

25 Temmuz 2011 11:49  

 

Armağan olmasın...

İlkokul çocuklarını her sabah “varlıklarını Türk varlığına armağan etmek” zorunda bırakan anda karşı harekete geçen Mazlum-Der ve Özgür-Der, Başbakanlığa ve Milli Eğitim’e mektup yazdı: Irkçı andı reddediyoruz!

İlk öğretim okullarında okunan “Öğrenci Andı”nın kaldırılmasını isteyen Mazlum-Der ve Özgür-Der üyeleri, Fatih Postanesi’nden Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı’na mektup gönderdi.

Yanlarında çocuklarıyla birlikte Fatih Postanesi önünde toplanan Mazlum-Der ve Özgür-Der üyeleri, taleplerini yazdıkları iki mektubu postaya attıktan sonra “Irkçı Kemalist müfredat istemiyoruz” ve “Irkçı andı reddediyoruz” sloganlarıyla Saraçhane Parkı’na yürüdü.

Ana dilde eğitim hakkı
“Kışla düzenine son”, “Kesintisiz eğitim, kesintisiz zorbalık”, “Okullarda başörtüsüne özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan grup adına konuşan Mazlum-Der üyesi Zehra Türkmen, eğitim sistemini eleştirerek “Andımız adlı İslam akidesine aykırı öğeler içeren, kişi putlaştırmasına ve kişilik tahribine yönelik ırkçı metnin her sabah çocuklarımıza zorla söylettirilmesi ayıbına, ilkelliğine ve zulmüne son verilmelidir. İsteyen vatandaşa ana dilde eğitim alma hakkı tanınmalıdır. Okullarda askeri denetim ve vesayet aracı olan kışla tipi eğitimin simgesi Milli Güvenlik dersi kaldırılmalıdır” dedi. Özgür-Der, benzer bir eylemi de Diyarbakır’da yaptı.

Taraf

***

Editörün Notu:

"Andımız" konusu gündemde iken Doç. Dr. Serdar M. Değirmencioğlu'nun Haziran 2009'da yazdığı bir yazıyı hatırlamakta fayda var diye düşündük. Değirmencioğlu'nun dediği gibi: "Bu satırlar, insana aykırı eğitim sistemine bir armağan olsun..." (İzmirizmir.Net)

Okumak için tıklayın: Çocukların her gün ant içmesi? - Serdar M. Değirmencioğlu

Son Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2011 14:15

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0