'YETMEZ AMA EVET' MENEMEN'DEYDİ

26 Ağustos 2010 12:27  

 

'YETMEZ AMA EVET' MENEMEN'DEYDİ

"Yetmez ama Evet" aktivistlerinin İzmir - Menemen'de düzenledikleri panele Taraf gazetesi yazarı Nabi Yağcı, Devrimci Sosyalist İşçi Partisinden Volkan Akyıldırım ve Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir İl Başkanı Avukat Arif Ali Cangı konuşmacı olarak katıldılar.

Nabi Yağcı: Bu anayasa bize balık vermiyor, balık tutmak için olta veriyor
Yaklaşık 100 kişinin katıldığı panelde ilk sözü alan Taraf gazetesi yazarı Nabi Yağcı: "Diyelim ki bu mecliste % 10 barajı kalkmış olsa ve biz solcular bu mecliste olsak. Bizler bu halk için yasalar yapsak, bu yasaları geçirebilir miyiz acaba? Kesinlikle hayır! Bu durum mevcut 12 Eylül darbe anayasası ile mümkün değil. Unutmamak lazım, bu anayasa bize balık vermiyor, balık tutmak için olta veriyor. Vesayet rejiminin duvarlarını inceltmeyi ve bizlere bununla mücadele imkanı veriyor." dedi.

Volkan Akyıldırım: Bizler ülkedeki mevcut sistemde bir yasa çıkarılıyorsa buna müdahale ederiz. Etmezsek apolitik bir tavır içerisinde oluruz
Nabi Yağcı'nın ardından sözü alan Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nden Volkan Akyıldırım ise: "Biz sosyalistlerin anayasa tartışması aslında biraz enteresandır. Çünkü bizim anayasaya bakışımız zaten bellidir. Lakin bizler ülkedeki mevcut sistemde bir yasa çıkarılıyorsa buna müdahale ederiz. Etmezsek apolitik bir tavır içerisinde oluruz." dedi.Ayrıca “Geçici 15. Madde”den bahseden Akyıldırım, bu maddenin kalkmasıyla sadece Kenan Evren değil geçmişte işkence yapmış komutanları da yargılayabileceğimizi belirtti. Kürtlerin boykot hakkının desteklenmesi gerektiğinden de bahseden Akyıldırım, Kürtlerle ilgili hiçbir maddenin yasada olmadığını, en azından Kürt halkının taleplerine kulak verilmesi gerektiğini belirtti. Son olarak ise 13 Eylül günü Türkiye'nin yeni bir güne başlayacağını ve asıl mücadelenin o zaman başlayacağını belirtti.

Arif Ali Cangı: Genel seçim değil, siyasi partilere oy vermiyoruz. Oylarımızı buna göre verelim
Son sözü alan Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir İl Başkanı Avukat Arif Ali Cangı, tek tek 26 maddeyi açıklayarak neden evet denmesi gerektiğini anlattı. 12 Eylül'de bir genel seçimin değil, referandumun yapılacağını hatırlatan Cangı, "Siyasi partilere oy vermiyoruz. Buna kesinlikle dikkat ederek oylarımızı verelim." dedi. Ayrıca 13 Eylül günü sonuç ne olursa olsun, EDP İzmir İl Örgütü olarak darbecilere suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Cangı, 13 Eylül günü herkesi mücadeleye çağırdı.

İzmir ve ilçelerinde etkinliklerini sürdüren “Yetmez ama Evet” aktivistleri, 27 Ağustos Cuma günü saat 19:00'da Bornova Metro girişinde basın açıklaması yapacaklarını duyurdular.


Sinan Canbay

26.08.2010, İzmir

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0