UKRAYNALI ANNELERDEN TEÞEKKÜR

06 Nisan 2010 15:18  

 

UKRAYNALI ANNELERDEN TEÞEKKÜR

Bizler, Uluslararasý Çernobil Ukrayna Fonu ve Çernobil faciasýndan etkilenen çocuklarýn anneleri olarak, yeryüzündeki tüm vicdanlý insanlara sesleniyoruz: kelimelerimizi ciddiye alýn çünkü kelimelerimiz, ana yüreðinin derinliklerinden gelmektedir.

Bir anne için hayattaki en büyük talihsizlik, evladýnýn hastalýðýdýr. 1990 yýlýnda, Küba ve Baþkumandan Fidel, Ukraynalý hasta çocuklara yardým elini uzattýðýnda, Küba halkýnýn bu kahramanlýðýný deðerlendirmeden edemedik ve hasta çocuklarla ilgili olarak bir Ukrayna-Küba Programý olan “Çernobil Çocuklarýndan” daha insani bir eylemin mevcut olmadýðýný tüm dünyaya duyurmak istiyoruz.

Tüm kalbimizle, yüce Küba halkýna, bilgili yöneticilerine, bu programý hayata geçiren Fidel Castro’ya ve þu an yönetimi üstlenen Raul Castro’ya, Çernobil faciasýndan etkilenen Ukraynalý çocuklar için tüm

yapabildiklerinden ötürü minnettarýz.

Hayatta öyle þeyler vardýr ki parayla ne alýnabilir ne de satýlabilir: dostluk, zor anlarda yardýmlaþma ve destek gibi ve bu da Küba ve Ukrayna halklarýný birbirine sýký sýkýya baðlamaktadýr.

Biz, Ukraynalý annelerin samimi ve haklý sesini tüm dünya halklarýnýn duyacaðýna inanýyoruz.

Ve tüm dünyada Özgürlükler Adasý olarak tanýnan ve asla, hiç bir koþulda, insan haklarýnýn ihlal edilmediði Küba’dan daha özgür baþka bir ülkenin yeryüzünde mevcut olmadýðýný duyurmak istiyoruz.

Biz, Ukraynalý anneler, tüm kalbimizle, Küba Cumhuriyeti Hükümeti ve halkýna, çocuklarýmýzýn tedavisinden ötürü teþekkür eder ve Çernobilin kara kanatlarýnýn ilelebet ortadan kaybolmasýný ve iki yüce halk arasýndaki dostluðun ömür boyu sürmesini diliyoruz.

Yaþasýn Küba! Yaþasýn Ukrayna!


 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0