Tuzu damakta kalacak bir festival - Ayşe Tatlıcı

26 Ağustos 2008 06:29  

 

Tuzu damakta kalacak bir festival - Ayşe Tatlıcı

Çocuklar ve gençler başta olmak üzere topluma çevre ve deniz kültürü bilinci aşılayıp deniz temizliği ve deniz güvenliğine dikkat çekilecek olan festivalin hedefi, 2010 Kültür Başkenti olacak İstanbul'u uluslararası denizcilik festivallerinin merkezi haline getirmek. Ulusal kanallarda canlıolarak da yayınlanacak olan festivalin birincisi 2004'te düzenlenmiş ve özellikle uluslararası medyanın yakın ilgisi sevindirici olmuştu. Bu yıl ilginin daha da artması bekleniyor.



İSTANBUL'U MARKALAŞTIRACAK



Deniz Kültürü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şen, Deniz Kültürü Festivali'nin öncelikli hedeflerinin Türk denizciliğini ve İstanbul'u bu kapsamda dünyaya tanıtmak ve dünya denizcileri ile bütünleştirmek olduğunu belirterek şunları söylüyor: "Üç tarafı denizlerle çevrili Anadolu'nun deniz kültürünü dünyanın evrensel deniz kültürüyle buluşturma konusunda henüz ilk adımlarımızı atıyoruz. AB sularında yüzen ve AB limanına ulaşmak için çetin bir uğraş veren Türkiye teknesinin istimi 2.Uluslararası Deniz Kültürü Festivali etkinlikleriyle artacak. Türkiye'yi bir denizci ülke ve Türkleri denizci millet düzeyineyükseltmekte bu festival kendi rolünüoynayacak. Uluslararası denizcilik sektöründe İngiltere ve Hollanda'da olduğu gibi şehirlerin adları ile anılan bir deniz festivaline ev sahipliği yapacak olan İstanbul markalaşacak.



FESTİVALİN İZMİR AYAĞI



DTO İzmir Şubesi tarafından desteklenen İki gün süreli İzmir etkinlikleri kapsamında muhtelif etkinlikler düzenlenecek, konserler verilecek, belgesel gösterimleri yer alacak. Çeşme'dedüzenlenecek törenin ardından Çaka Bey deniz ateşi, yat yarışı ile İstanbul'a gelecek. Birinci olan takımın logosunun bulunacağı festival ateşi üç gün boyunca Haliç'te yanacak.



KAPTAN COUSTEAU DA GELİYOR



Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığının tam destek verdiği organizasyon süresince, tüm ekibiyle Kaptan Cousteau da festivalde olacak. Ayrıca 12 ülkenin belgesel festival başkanları, AB Komisyonu'ndan üyeler, IMO'dan konuklar, tüm Avrupa ülkelerinden, Japonya ve İsrail'den akademisyen ve sanatçılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazeteciler beş gün boyunca festivalde bulunacaklar. Festivale, denizcilik sektörünün temsilcileri, tüm amatör denizciler, deniz sanatçıları, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler ve denize gönül veren herkes davetli.



Taraf Gazetesi

26.08.2008

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0