Terhise bir gün kala şehit olanlar diyarı

15 Ağustos 2011 02:47  

 

Terhise bir gün kala şehit olanlar diyarı

Beytüşşebap’ta yaşamını yitiren Onur Karakuş, ölümünden bir kaç saat önce yazdı: Burası gül yerine barutun koktuğu, şafak sayanların değil teskereye bir gün kala şehit olanların yeri

Beytüşşebap’ta PKK’nın saldırısı sonucu yaşamını yitiren askerlerden Onur Karakuş’un facebook’daki sayfasına ölmeden bir kaç saat önce yazdıkları yürek burktu: “Burası ne cennet ne harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu mermilerin konuştuğu, güllerin yerine barutun koktuğu, ırmakların yerine kanların aktığı, kuşların uçmaya, kurtların yaşamaya korktuğu Kato, Besta, Gabar dağlarının tam ortası. Şırnak beytüşşebaptır burası. Batıda şafak sayanların değil teskereye bir gün kala şehit olanların yeri.”

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’nın silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren askerlerden Er Yusuf Aktan dün toprağa verilirken, Yüzbaşı Erdal Okul ve Er Onur Karakuş bugün toprağa verilecek. Üç askerin cenazesi dün önce Şırnak Asker Hastanesi’ne, buradan da Diyarbakır Asker Hastanesi’ne getirildi. Düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı. Üç askerin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Saldırıda yaşamını yitiren Yusuf Aktan’ın Adana’daki ailesinin evinde yas vardı. Annesi Esiye Aktan Kürtçe ağıtlar yaktı. Teskeresine 3 ay kala yaşamını yitiren Yusuf Aktan, Adana’da düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

İki ay önce Şırnak’a tayin oldu
Yaşamını yitiren askerlerden biri de Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul. Okul’un acı haberi İstanbul’da yaşayan annesi ve kardeşleri ile Ankara’da bulunan eşini yasa boğdu. 1.5 yıl önce Ankara’da Yasemin Okul ile evlenen Erdal Okul’un çocuğunun bulunmadığı ve 2 ay önce tayin ile Şırnak’a gittiği bildirildi. Yüzbaşı Erdal Okul’un cenazesi bugün babasının Tokat’ın Turhal ilçesindeki kabrinin yanında toprağa verilecek.

Sanki ölümünü yazdı
Kanlı saldırıda yaşamını yitirenlerden biri olan Jandarma Komando Er Onur Karakuş’un İstanbul Habipler’deki baba ocağında da yas var. Şeker hastası olan anneye acı haber hastanede doktor gözetiminde verildi. Fanatik bir Beşiktaş taraftarı olan Karakuş’un ölümünden saatler önce facebook sayfasına yazdıkları ise yürekleri bir kez daha dağladı:

“Burası ne cennet ne harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu mermilerin konuştuğu, güllerin yerine barutun koktuğu, ırmakların yerine kanların aktığı, kuşların uçmaya, kurtların yaşamaya korktuğu Kato, Besta, Gabar dağlarının tam ortası, Şırnak Beytüşşebap’tır burası. Batıda şafak sayanların değil teskereye bir gün kala şehit olanların yeri. Not yazan Onur Karakuş.....”

Karakuş’un cenazesi de bugün İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Korucular da operasyonda
Bu arada çatışma sonrası kaçan PKK’lıların yakalanması amacıyla başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda konuşlandırılan insansız hava araçları, kaçan militanların izini sürerken, PKK’lıların kaçış güzergâhı yoğun bombardıman altına alındı. Jirki Aşireti’ne mensup ve bölgeyi çok iyi bilen köy korucularının da katıldığı operasyon, Büyük Kato Dağı’nın Başaran, Aşağıdere ve Mutluca Köyleri üçgeninden itibaren Besta Bölgesi’ne doğru yoğunlaştırıldı. Operasyonda zaman zaman sıcak çatışmaların da yaşandığı belirtiliyor.

Taraf

Son Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2011 02:59

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0