Tam 12 Eylül tipi YÖK rektörü: 'Protesto eylemi yaparsanız, okuldan atarım!

26 Aralık 2010 05:27  

 

Tam 12 Eylül tipi YÖK rektörü: 'Protesto eylemi yaparsanız, okuldan atarım!

Celal Bayar Üniversitesi'nde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı protesto etmek isteyen İşçi Parti yandaşı Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 'Kemalci öğrenciler' karşılarında rektörü buldu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunması sırasında bir grup öğrenci protesto hazırlığına girişti. Bunu öğrenen Rektör Pakdemirli, protesto hazırlığındaki öğrencilere; “sizler Atatürk'ten görev alamazsınız. Cumhuriyeti savunacaksam ben savunurum. Ben burada rektörüm. Size kalmaz bunu savunmak. Ben, size cumhuriyeti savunmak için görev vermedim. Net bir şey söylüyorum size. Siyasi slogan atarsanız. Kimliklerinizi toplarım. Üniversiteden atarım hepinizi. Hemen dağılıyorsunuz. Burası benim ve hepinizin üniversitesi. Burada slogan atamazsınız. Eğer atarsanız emniyet görevlileri kimliklerinizi toplayacak” şeklinde konuştu.

Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Erdem Özdemir ise Rektörün bu tepkisine şöyle yanıt verdi:

“Siz Atatürk'ün Nutku'nun son buklesini okuyun. ‘Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafa edecek güç gençliktir’ der. Türk gençliği devrimlerin ve cumhuriyetin bekçisidir. Size yetkiyi aldığımız yeri açıklıyoruz. Siz diyorsunuz ki, ‘Ben size bu görevi vermedim?’ Ama diyorum ki, ‘Bu görevi sizden değil, Atatürk'ten aldık” dedi.


Sesonline.net


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0