Ege'de polis müdahalesi

08 Kasım 2012 12:56  

 

Ege'de polis müdahalesi

Ege Üniversitesi Öğrencileri'nin 6 Kasım YÖK'ün kuruluşu nedeniyle gerçekleştirmek istedikleri basın açıklaması polis şiddeti ile karşılaştı.

Edebiyat Fakültesi önünden yürüyüşe geçen öğrenciler Ziraat Fakültesi önünde polis engeliyle karşılaştı. Polis, öğrencilerin basın açıklamasını Öğrenci Çarşısı'nda yapılmasına ve yürüyüşe izin vermedi. Gruba biber gazı ile müdahale eden polis 60'a yakın öğrenciyi gözaltına aldı. Polis müdahalesinden kaçan öğrenciler Edebiyat Fakültesi önünde tekrar toplanmak istedi ancak polis öğrencilere burada da biber gazı ve plastik mermi sıktı. Plastik mermiden yaralanan öğrenciler hastaneye kaldırılırken akademisyenlerde biber gazına maruz kaldı.

Edebiyat Fakültesini ablukaya alan polisler fakültenin içindeki bahçeye girerek buradaki öğrencileride gözaltına aldı. Polis şiddetine maruz kalan öğrenciler fakülte binasına sığınınca polis uzun süre fakülteye giriş çıkışları kapatarak, yoldan çevirdiği öğrencileri gözaltına aldı.

Konsere de izin yok

Eylemden sonra konser verecek müzik grubuna da müdahale eden polis, standın kadırılması için görevlilere on dakika verdi. Apar topar toplanan standın yerine polis kamp kurdu. Gözaltılar devam edince, olayları görüntülemek isteyen gazetecilerde gözaltına alındı. Birçok gazeteci olay yerinden uzaklaştırılmak istendi.



Fakülte dekanı polislerin fakülteye girip öğrencilerin gözaltına alınmasına izin vermeyince polis fakültenin önünde beklemeye başladı. Bir sonuç alamayan polis daha sonra geri çekildi. Geriye ise, gaz ve sis bombaları, arkadaşları gözaltına alınan öğrencilerin gözyaşları kaldı.

Çaylak Haber

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0