TAHA AKSOY NASIL BAÞKAN OLACAÐINI GÖSTERDÝ

20 Þubat 2009 16:51  

 

TAHA AKSOY NASIL BAÞKAN OLACAÐINI GÖSTERDÝ

Arif Ali Cangý
Ýzmir Birlikte Baþaracaðýz
Baðýmsýz- Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan Adayý

TAHA AKSOY NASIL BAÞKAN OLACAÐINI GÖSTERDÝ;

Efemçukuru Altýn Madeni’ne yol verecek,
• Kordon’a yeni yapýlar yapacak,
“Demokratik Kitle Örgütlerine, Yaþam Savunucularýna Tahammül Gösteremeyen Bir Baþkan”

AKP’nin Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan Adayý Taha Aksoy , 19.02.2009 Perþembe gecesi TV 8’de Yüksek Siyaset Programýna katýldý.

Taha Aksoy nasýl bir baþkan olacaðýný, anlattýklarýndan çok program öncesi yaþananlar göstermiþtir.

Programa TMMOB Ýzmir Ýl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi ile EGEÇEP önceki dönem sözcüsü Erhan Ýçöz davet edildi. Ferdan Çiftçi ve Erhan Ýçöz arkadaþlarýmýza, havaalanýna gitmek için bindikleri Havaþ otobüsündeyken programa katýlýmlarýnýn iptal edildiði bildirilmiþtir.

Bu geliþmeler, Taha Aksoy’un bilgisi dýþýnda olduðu düþünülemez. Bu yaþananlarýn Taha Aksoy’un tercihi olduðu apaçýk ortadadýr, yani Taha Aksoy TMMOB temsilcisi ile EGEÇEP temsilcisinin programa katýlmasýný istememiþtir.

Henüz aday iken demokratik kitle örgütleri temsilcilerinden, yaþam savunucularýndan kaçan Taha Aksoy, nasýl bir baþkan olacaðýný da göstermiþtir. “Demokratik Kitle Örgütlerine, Yaþam Savunucularýna Tahammül Gösteremeyen Bir Baþkan”

Ayrýca; 

Kordon’daki dolgu alanýna yeni yapýlar yapacakmýþ,
Efemçukuru Altýn Madeni’ne karþý deðilmiþ.

Ýzmir böyle bir Baþkaný hak etmiyor...

Biz;
“…Söz ve kararýn; rant ve kar saðlamak isteyenlerin deðil, Ýzmirlilerin olmasý için, þeffaf ve halk meclislerinin denetleyeceði belediyecilik için, Ýzmirlilerin yapacaðý bütçesi olan belediye için, yöneticilerin “geri çaðýrýlmasý” ný saðlayacak doðrudan demokrasi için…”

“…Doðal ve kültürel deðerleri korunmuþ Ýzmir için, Tüprag'ýn altýný deðil , Ýzmir’in suyunun korunmasý için, Aliaða Termik Santralýna kesinlikle izin vermeyecek yerel yönetim için, havasý temiz Ýzmir için, çöpten arýnmýþ bir kent için,Ýnsaný, doðayý, kentlerimizi sömüren kapitalist politikalara dur demek için, tarihiyle, kültürel ve doðal zenginlikleriyle, barýþ içinde insanlarýn yaþadýðý Ýzmir için, kentimizi sermayenin güdümünden geri almak için, yoksullarýn, ezilenlerin, emekçilerin yüzünün güldüðü bir kent için, hep yaþamý savunan belediyecilik için…” yola çýktýk. 

19.02.2009

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0