Suudi Arabistan'daki Türkler acil yardım bekliyor

10 Haziran 2020 00:02  

 

Suudi Arabistan'daki Türkler acil yardım bekliyor

Suudi Arabistan'daki Türkler acil yardım bekliyor

Coronadan dolayı S. Arabistanda çalışan binlerce Türk işçisi tahliye bekliyor. 80 güne yakın S. Arabistan’da iş yapmadan mahsur kalmış durumdalar. Ayda bir defa programlanan Türk Hava Yolları uçuşları çözüm sağlayamıyor. Uçuşu planlanan bazı uçaklar uçuş izni olmadığı için iptal oluyor. Bilet paraları iade edilmiyor. Yüzlerce Türk işçisi S. Arabistan’da hastanelerde hasta durumda. Hasta vakaları olduğunda, saatlerce ambulans beklemek zorundalar. Hastanelerde hastalara yer bulmakta zorlanıyorlar. Hastanelerin yoğunluktan dolayı telefona çıkmaları nerdeyse mümkün olmuyor. Türk işçileri elde avuçta olan parayı da geçen 80 günlük karantina döneminde harcamış durumdalar... Özellikle berber ve lokantacılar henüz ülkeye dönüş yapamadı. Canlarıyla ilgili ciddi derecede tedirginlik sözkonusu. Cenazelerini bile S. Arabistan devletinden teslim alamıyorlar.

Türk işçileri hükümetten acil yardım beklemektedir. Cidde, Riyad ve Medine gibi yerlerden uçuşların ivedilikle sıklaştırılması ve en kısa zaman diliminde anavatana dönüşlerinin mümkün kılınmasını bekliyorlar.

S. Arabistan’daki Türkler değişik facebook siteleri aracılığıyla biribiriyle sürekli iletşim içerisinde bulunmaya çalışıyorlar. https://www.facebook.com/yusuf.ates.140 Mehmet Ates Piyango Ateş sayfası bu sayfalardan bir tanesi.

S. Arabistan’daki Türklerin Türkiye’deki aile fertleri ve yakınları çok tedirgin ve günde 24 saat sevdiklerinin durumunu sosyal medya aracılığıyla takip etmeye çalışıyor.

Türk işçileri Hükümete sesleniyor ve dertlerini anlatıyorlar. “Durum çok ciddi. Bizi duyun. Durum ciddiyetini koruyor. Corona vakaların çoğu Hatay ilinden S. Arabistan’a işçi olarak giden Türklerde görülmektedir ve vaka sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Burada kaldıkça durumumuz daha kötü olacak. Allah bize yardımcı olsun. Hükümetimiz bizi korusun. Zorla uçak getiremeyiz. Hükümetin vicdanına sığınıyoruz” şeklinde feryad ediyorlar.

Son 20 gün içerisinde corona patlaması yaşanmaktadır. Konuya ilişkin daha fazla bilgi için irtibat noktası olarak S. Arabistan’dan Mehmet Ateş (00966502451272) ve son gelen uçakla Türkiye’ye dönen Hakan Öztürk. 05350141910

 

Ahmet DAŞKAPAN

Hollanda'dan bildiriyor...

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0