Silinecek netekim...

05 Mart 2009 11:44  

 

Silinecek netekim...

Avrupa insan hakları Mahkemesi'nin, Evren hakkında iddianame hazırladığı için, görevden alınan, meslekten atılan Savcı Sacit Kayasu davasında Türkiye'yi mahkum etmesinin ve savcıya mesleğe dönüş yolunu açmasının ardından, Evren adının okullardan kaldırılması için minik de olsa politik nitelikli bir adım atıldı. Şimdilik sadece bir temenni niteliğinde olsa da, adım adımdır.

Bu arada çıkarılacak isimlerin yerine önerilenlerin de kimisinin yakın tarihe ilişkin intikam niteliğinde özellikler taşıması da tartışmalı olacaktır. Doğrusu, Nazım Hikmet'i dışarda tutarak, yakın dönemin politik isimlerinin bu tür yerlere özellikle okullara verilmesinin tümden önlenmesi olacaktır.

Taraf gazetesinin haberi şöyle:

İzmir’de 12 Eylül darbecilerinin isimlerinin okullardan kaldırılması yönünde temenni kararı alındı. Bunun yerine söz konusu okullara 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal Eren, şair Nazım Hikmet ve eski Gültepe Belediye başkanlarından Aydın Erten’in adlarının verilmesi önerildi. Öneri İl Genel Meclisi’nde oybirliğiyle benimsendi. 

İzmir İl Genel Meclisinin dünkü toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Gülşen Korkmaz Kahraman, “İnsanlara işkence, zulüm ve baskıdan başka bir şey vermeyen 12 Eylül askeri darbesinin mimarlarının isimlerini çeşitli okullara verilmesi utanç verici bir durum. Narlıdere 12 Eylül ve Yamanlar Evrenpaşa ilköğretim okulları, Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi isminde okullar var. Bu ayıbı temizlememiz gerekir” dedi.
 
Kahraman bu okullara 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal Eren, eski Gültepe belediye başkanlarından Aydın Erten ve şair Nazım Hikmet Ran’ın adlarının verilmesini önerirken, AKP Grup Başkanvekili Ali Naci Erdem’in de Kahraman’ın konuşmasını destekleyici sözlerinin ardından, meclis üyeleri oy birliğiyle okul isimlerinin değiştirilmesi yönünde temenni kararı aldı.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0