'Þeytan' söze dava açýldý

14 Aðustos 2014 17:36  

 

'Þeytan' söze dava açýldý

Katýldýðý bir programda Ateistler için, “Onlarýn babasý þeytandýr” diyen Nihat Hatipoðlu mahkemelik oldu. Ateistler Derneði, Hatipoðlu hakkýnda suç duyurusunda bulundu

Ateizm Derneði, ilahiyatçý Nihat Hatipoðlu hakkýnda suç duyurusunda bulundu. Hatipoðlu’nun yayýnlarýnda ateistlere karþý hakaret ve küfre varan ifadeler kullandýðýný söyleyen Ateistler, bu sözlerle ateistlerin küçümsenip aþaðýlandýðýný ileri sürdü.

Çaðlayan’daki Ýstanbul Adliyesi’ne gelen ateistler, basýn açýklamasý yaptý. Grup adýna açýklamayý okuyan Ateizm Derneði basýn sözcüsü Tolga Ýnci, Hatipoðlu’nun Ramazan ayýnda ulusal bir kanalda yaptýðý iftar programýnda seyircilerden gelen bir soruyu yanýtlarken ifade özgürlüðü ve eleþtiri sýnýrlarýný aþtýðýný belirtti. Ýnci, Hatipoðlu’nun seyircilerden gelen bir soru üzerine “Ýlk inkarcý da þeytandýr ama Þeytan Allah’ý inkar etmemiþtir, büyüklenmiþtir bundan dolayý þeytanlýk vasfýný kazanmýþtýr. Ýnançsýz olanlara çelmeyi de ve inançsýz olanlara oltayý da Þeytan atar bu nedenle hepsinin lideri þeytandýr dedim. Babalarý yani mecazi anlamda babalarý bu iþin þeytanýdýr dedim” sözleriyle ateistlerin aþaðýlandýðýný söyledi.

Açýklamada, Hatipoðlu’nun ifadelerinin bilimsel ve dinsel temele dayanmadýðýný belirten Ýnci, “Sadece ateistleri þeytanýn çocuðu ve þeytana tapan ve toplumdaki bütün kötülüklerin baþ sorumlusu olarak gösterme çabasý içine girerek, ateistlere karþý insanlara kin ve nefret aþýlamaya çalýþmaktadýr” ifadelerini kullandý.

ATEÝSTLER RENCÝDE OLDU

Hatipoðlu’nu ayrýmcýlýk yapmakla suçlayan Ýnci, “Ateistler, sarf edilen bu düþmanca söylemlerden rahatsýzlýk ve endiþe duymuþ, tedirgin ve rencide olmuþlardýr” diye konuþtu. (AYSUN YAZICI)

Taraf

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0