Senaryosu çöken Başbakan'ın kimyası bozuldu

27 Mart 2014 21:31  

 

Senaryosu çöken Başbakan'ın kimyası bozuldu

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, “Ortadoğu'da Arap baharı için hazırladığı senaryosunun çökmesi nedeniyle Başbakan'ın kimyasını bozduğunu” söyledi

Cihan TV Network 'Anadolu'da Sabah' programı 'Başkent Konuğu' olan Ertuğrul Günay, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili görev yaptığı dönemde bir duyumunun olup olmamasıyla ilgili soruya, 2012'nin sonunda 2013'ün başında bakanlıktan ayrıldığını hatırlatarak, “Bugün ortaya dökülen bilgiler, belgeler ve tapeler, benim dönemimde değil, büyük ölçüde 2013 yılını kapsıyor” diye yanıt verdi.

Güney, AKP’nin halktan kopmasıyla ilgili bir soruyu da şöyle cevapladı:  

 "Sayın Başbakan'ın otoriter bir yapısı olduğu, eskiden beri kendisiyle çalışanlar tarafından gözleniyor, söyleniyor. Benim çalışma dönemimde bir iki konu dışında çok ihtilafa düşmeden oldukça özgür çalışabildim. Şu an Sayın Başbakan'ın telaffuz ettiği birçok şey, bizim dönemimizde çok telaffuz edilmedi. 2011'den sonra bazı ihtilaflarımız büyüdü ama ondan önce en azından benim alanıma çok müdahil değildi. Başka bazı arkadaşlara da sanıyorum aynı ölçülerde çalışma imkanı veriyordu, ama üçüncü seçimi de kazandıktan sonra Anayasal değişikliklerle yargıyı da orduyu da bir ölçüde kendi sınırları içine geri çektiğini hissettikten sonra bütün iktidarların başına gelen Doğulu toplumlarda çok daha fazla olan, güç zehirlenmesi onu da etkiledi.

“ARAP ÜLKELERİNDE MİTİNG İÇİN ÖNDEN GİDİLİYORDU”

Arap baharı biraz onun kimyasını bozdu diye düşünüyorum. Arap baharında tıpkı Türkiye'de miting hazırlar gibi arkadaşlar önden gidiyorlardı, o ülkelerin sokaklarını hazırlıyorlardı. İşte diyelim ki Türkiye'de Adapazarı'na gidiyor Başbakan; önden gidiyorsunuz, duvarlar, afişler, insanlar, araba giydirmeler, böyle hazırlıklar Arap ülkelerinde yapılmaya başlandı. Arap sokağında gördüğü o ilgiyi, sanki kendisine spontane oluyormuş falan gibi bir yere yazmaya ve öyle okumaya başladı. O dünyanın kendisini Avrupa Birliği üyesi bir Türkiye'nin lideri olmak yerine; bu yeniden inşa edilmeye çalışılan Arap dünyasının, Ortadoğu İslam dünyasının lideri gibi görmeye ve o senaryoya fazlaca yatırım yapmaya başladı. O işin kimyasını bozdu.

FETVA 

Tabii o ne yapmayı gerektiriyor; içerde çok güçlü olmayı ve dışarıda da çok harcama yapabilme imkanını gerektiriyor. O yüzden sanıyorum ki bu aşırı zenginleşme işi hem bireysel zenginleşme, hem de siyasal iktidarı sürdürme amacıyla bir projeye dönüştü. Kitabına da uydurmaya kalkışmışlar. Bizde biliyorsunuz her devirde fetva verecek olan sahte din adamı çoktur. Kitabına da uydurmaya kalkışmışlar. Bir senaryo yazılmış tabii hani hep kendisi de söyler ya ben de söylüyorum; Allah'ın da bir hesabı var. Siz böyle yanlış işlere kalkıştığınız zaman bir yerde tökezleme kaçınılmaz. Gerçekten kritik bir eşikte tökezledi. Şu anda onu kabul edemiyor, çünkü kendisi o dünyayı kendisi için yazmıştı. Uygun bir senaryo diye yazmıştı. O senaryo çöktü, devamı artık mümkün değil. Onu kabul etmek istemiyor. O kabul etme işinin faturasını da şu anda bütün millete ödetmeye çalışıyor." 
CİHAN

Taraf

Son Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014 21:40

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0