Polisin 'Tahrir Meydanı' korkusuna rağmen Taksim'de sivil itaatsizlik...

27 Mart 2011 23:34  

 

Polisin 'Tahrir Meydanı' korkusuna rağmen Taksim'de sivil itaatsizlik...

'Demokratik Çözüm için Sivil İtaatsizlik' eylemleri Kürt illerinin dışında İstanbul Taksim Meydanı'nda da başladı. Polisin Taksim'in, 'Tahrir Meydanı'na dönme korkusu ile çadır kurdurmamaya yönelik gayretine rağmen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri ve dayanışmacılar Saat: 13.00'te Taksim Gezi Parkı'nda "Öcalan'a özgürlük" ve "Demokratik Özerklik", "Be ziman jiyan nabe" sloganları arasında oturma eylemine başladı.

Bildirildiğine göre, oturma eylemi 24 saat sürecek. Eyleme katılarak destek verenler arasında, BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Ufuk Uras, sanatçı Zeynep Tanbay, Filiz Koçali, Ayşe Demirbilek, Meltem Oral, Hakan Tahmaz, Gençay Gürsoy, Eren Keskin, Leman Yurtsever, Celalettin Can ve Necmiye Alpay da yer aldı.

BDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK)'nın Amed'de (Diyarbakır) başlattığı sivil itaatsizlik eylemleri dalga dalga yayılıyor. İstanbul'da Gaziosmanpaşa'dan sonra Taksim'deki Gezi Parkı'nda oturma eylemi coşkulu bir şekilde başladı. Polisin alanı küçültmek için koyduğu bariyerler de eylemciler tarafından kaldırılarak alan açıldı.

İstanbul'daki sivil itaatsizlik eylemi BDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın konuşması ile başladı. Sakık konuşmasında şunları söyledi:

"Bu ülkeyi yöneten ve sağır olanlar artık bu sesi duymalıdır. Kürt halkının diline, kültürüne, kimliğine gem vuruluyor. KCK operasyonu adı altında bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getirecek kadrolar içeri alınıyor. Ve kendi dillerinde savunma yapamıyorlar. Bizim partimiz ve DTK, Newala Qeseba'ya yürüyüş düzenliyor. Bu halkın ataları olan Şeyh Sait, Seyit Rıza gibi, bu halkın çocuklarının da mezarları belli değil. Neden devlet mezarlarımızı aramamıza bulmamıza izin vermiyor. Biz çocuklarımızın mezar taşlarını arıyoruz. Hani cumhuriyeti birlikte kurmuştuk. İşte bu yüzden çözüm gelene kadar meydanlarda oturup haykıracağız."

DSİP, DÖH, ESP ve SDP de sivil itaatsizlik eylemine destek verdi.

Sesonline.net

Son Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2011 01:47

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0