24 saat için 24 soru?

01 Ocak 2011 00:39 / 2493 kez okundu!

 


Ayný profilde pek çok insaný geçtim. Temiz yüzlü, temiz giyimli, okumuþ ve aydýnlýk yüzlü biriydi aradýðým. Neredeyse adýný bile tam bilmiyordum. Starbucks'ta buluþacaktýk ama unutmuþtuk birbirimizi nasýl tanýmamýz gerektiðini söylemeyi. Olsun nasýl olsa hepimiz "cep"teydik.

 

Tek baþýna oturmuþ ne çok kiþi vardý þaþýrdým... Arka kapýdan girmiþtim. Bu deðil, o deðil, þu da deðil dedim o sýrada çoktan kapýdan dýþarýya çýkmýþtým. Ve orada oturanlardan birine % 100 emin olarak "merhaba" dedim. Kendimi tanýttým. Daha rahat konuþabileceðimiz bir yere oturmak için oradan çýktýk. Metroya bindik birlikte. Yol boyu durmadan anlattým kendimi. Zýplamalý, hoplamalý, duraklamalý, soluklu, soluksuz ne anlattýysam ona... O beni çözsün diyeydi. Benim iþime yarayacak bilgiyi onun iþine yarasýn diye baþlangýçta ödünç veriyordum. Bilgi bana türlüm testlerden, süzgeçlerden, istatistiklerden, öngörülerden, sentezlerden geçerek dönsün; rafine bir ifadeye, ete, kemiðe bürünsün diye durmadan kendimi anlatýyordum. Hiç tanýþmadýðým birine beni benimle buluþturmasý için veri yüklüyordum. Kasýlmadan, asýlmadan, savrulmadan, kopmadan, atmadan uzak, kendime en yakýn cümlelerle tanýþtýrýyordum O'nu. Doðal ve içten, samimi ve sýcak, yalnýzca gerçeðin peþinde olabilmeyi hedefleyerek "yalan"dan uzak kalabilmeyi becerebilecek miydim? Hangi hikayeyle baþlýyordu benim "kader"im? Hangi yanlýþým beni büyütmüþtü erkenden, hangi yeteneðim "eksik"lik sayýlmýþtý? Nerede nokta koymayý unutmuþtum? Nerede ünlem vardý acaba? Çýðlýk yerine kaç gülüþ örtmüþtü yalnýzlýðýmý? Aðlamak yerine kaç defa neþeye sarmýþtým hüznümü? Bilmiyorum demek yerine bilir gözükmek yüzünden kaç yýl daha uzatmýþtým cahilliðimi? Hangi dostlarýmý görmezden gelip müzmin düþmanlarýmla kaç kere kadeh tokuþturmuþtum? Hangisi ele veriyordu düþüncelerimi? Tek bir hikaye ile ya da tek bir trajedi ile kaç kat büyüyebilmiþtim? Hangi sýkýntý ile bir gecede beyazlatmýþtým saçlarýmý? Hangi sevgisizliði sevgi kaynaðým olarak saklamýþtým kalbimde? Kýskançlýklarýmý örtbas etmeyi ya da dillendirebilmeyi ne zaman öðrenebilmiþtim?

Öðrenebilmiþ miydim?

Nerede çileden çýkýyordum, nerede baþtan? Beni kim çözecekse þimdi O'na ödünç veriyordum "sözcüklerimi"... Eksik kalan cümlelerimi, tutulmamýþ sözlerimi, planlanmamýþ geleceðimi, kurmaktan vazgeçtiðim hayallerimi sorguluyordu O. Beni benimle yeniden tanýþtýrmak istiyordu. Beni benimle buluþturmaktý hedefi. Saatlerce konuþtuk... Yani ben anlattým anlattým anlattým... Kimsenin beni yargýlayacaðý yoktu nasýl olsa... Konu bendim. En önemli, en ciddi ve en güzel hikaye olarak raftaki en özel konu bendim...

24 soruya 8 dakikada cevap vermem istenmiþti. Hazýrlýksýz yakalanmýþtým kendime. Her sorunun cevabý belki de "hýnzýr" bir kiþilik çýkartacaktý önümüze... Bilmiyordum... Bu yaþta ve bu hayatta bilmemekten kolay bilememekten zor ne var? Her þey bilmemiz için ve herþey bilmememiz için sunulmuþ önümüze... 24 soru meðer benim 24 saatlik duygumu, düþüncelerimi, çözümlemelerimi, insani ve toplumsal yaklaþýmlarýmý irdeleyen "sihirli" sorulara verdiðim yanýtlarmýþ. O beni hiç görmemiþti. Tanrý Google'a da soracak bilgi yoktu elinde. Tek kaynak o 24 soruya verilen cevaplarýmdý. Önce benle ilgili hazýrlamýþ olduðu dosyayý hayretle okudum. Sonra ise büyük bir hayranlýkla bu sisteme kendimi olanca yumuþaklýðýmla býraktým.

Bireysel koçlukla tanýþtým. Farkýndalýk dersleri alýyorum artýk. Yeni yýlda yepyeni bir performansla eski deneyimlerin lezzetiyle yeni günlerin sürprizleri ile 2011 de yine siz deðerli üyelerimiz ve okuyucularýmýzla, Ýzmirizmir.Net 'in nezaket, bilgi ve derinlik sahibi demokrat gazeteci ve yazarlarý ile eleleyiz.

24 saat 24 soru ve cevaplarý ile farkýndalýk ve güzellikle...

MUTLU YILLAR... SERSALA WE YA NÛ PÎROZ BE... HAPPY NEW YEAR...


Pervin Mýsýrlýoðlu E.

01.01.2011

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2011 02:27

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.