Osman Can: Yargıyı demokratikleştirmeden hak ve özgürlükler hayata geçemez

12 Ağustos 2010 14:46  

 

Osman Can: Yargıyı demokratikleştirmeden hak ve özgürlükler hayata geçemez

"Yetmez ama, EVET" konulu forum, kalabalık bir topluluğunun katılımı ile İstanbul'da Muammer Karaca Tiyatrosu salonunda gerçekleşti. Toplantıda çok sayıda aydın, sanatçı ve aktivist neden "Yetmez ama, Evet" dediklerini açıkladı.

"Yetmez ama, EVET"
video için tıklayın

Toplantı 3 dakikalık bir film gösterimi ile başladı. Arife Köse'nin sunduğu toplantıda ilk söz alan Demokrat Yargı Derneği Eş Başkanı Doç. Dr. Osman Can şunları söyledi: "12 Eylül'de yapılacak anayasa referandumunda neyi oylayayacağız? Parti kapatmaları, inaçların baskı altında tutulmasını, yargıçlar oligarşisini, cezalandırıcı yargı sistemini." "...Temel hak ve özgürlüklerin kullanılması ile yargı sistemi arasında doğrudan bir bağlantı var. Anayasa'da bugüne kadar birçok değişiklik yapıldı, ama pratikte hiçbir şey değişmedi. Yargıyı demokratikleştirmeden hak ve özgürlükleri hayata geçirme şansı yoktur." "...Bugün Türkiye'de hâlâ 1982 anayasasıyla yaşıyoruz. Çöpe atılması gereken 12 Eylül anayasasında en ufak değişiklik dahi alkışlanması gereken bir değişikliktir. Yetmezse de 'evet' demeliyiz. Çünkü mevzi kazanıyoruz. Mevzi kazandıkça da güçleniyoruz, güçlendikçe de yeni mevziler kazanıyoruz."

Prof. Baskın Oran ise, foruma telekonferans sistemi ile görüntülü bağlantı ile katıldı.

Forumda, Osman can'ın ardından, sırasıyla Doğan Tarkan (DSİP Genel Başkanı), Lale Mansur, Berat Özipek, Atilla Aytemur (EDP PM Üyesi), Yücel Sayman, Baskın Oran, Ayhan Ogan (Sivil Dayanışma Platformu Başkanı), Cihat Gökdemir (Mazlum Der İstanbul İl Başkanı), Cafer Solgun (Yüzleşme Derneği Yön. Kr. Üyesi), Ferhat Kentel, Zeynep Tanbay, Sezai Temelli, Av. Mehmet Uçum, Roni Margulies, Nihal Bengisu Karaca, Avi Haligua, Turgay Oğur (Genç Siviller - Yetmez Ama Evet Aktivisti), Şenol Karakaş (DSİP - Yetmez Ama Evet Aktivisti) konuştu.


Sesonline.net


Önceki haber: 'Yetmez Ama Evet'

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0