Obama ikinci kez ABD başkanı seçildi

07 Kasım 2012 12:24  

 

Obama ikinci kez ABD başkanı seçildi

ABD başkanlık seçiminde kritik eyaletlerden Iowa ve Ohio'yu da kazanan Demokrat Parti'nin adayı Barack Obama, ikinci kez ABD başkanı seçildi.

CHICAGO - ABD 'de ikinci kez başkanlığa seçilen Demokrat Parti'nin adayı Barack Obama ; Colorado, Nevada ve Virginia eyaletlerini de kazarak delege sayısını 303'e çıkardı.

ABD'nin 45. başkanı olan Obama, son duruma göre, rakibi Romney gibi 50 eyaletten 24'ünün seçici delegesini kazandı. Adaylar, yüzde 49 ile aynı oy oranına sahipler.

KRİTİK EYALETLERİ ALDI
Iowa, Ohio, Oregon, California, Hawaii, Washington , New Mexico, Minnesota, New Hampshire, Wisconsin, Pennsylvania, Michigan, New York , Connecticut, Delawere, Illinois, Maine, Maryland, New Jersey, Massachusetts, Rhode Island ve Vermont eyaletlerinde zafer kazanan Obama aynı zamanda, eyaletlerden farklı bir statüye sahip başkent Washington DC'de de galip geldi.

Obama'nın zaferinde, seçime damgasını vuran 7 kritik eyaletten 4'ünü elde etmesi belirleyici oldu.

Romney ise, Kuzey Carolina, Idaho, Arizona, Missouri, Montana, Utah, Kansas, Texas, Louisiana, Wyoming, Kuzey Dakota, Güney Dakota, Nebraska, Oklahoma, Arkansas, Mississipi, Alabama, Indiana, Georgia, Güney Carolina, Kentucky, Batı Virginia, Tennessee'de yarışı Obama'nın önünde tamamladı. Buna göre, Romney'nin delege sayısı 203'te kaldı.

Başkan seçilebilmek için 270 delegenin desteği gerekiyordu. (aa)

Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0