Obama dünyanın en güvenilen lideri

01 Temmuz 2009 18:53  

 

Obama dünyanın en güvenilen lideri

Dünya kamuoyunun siyasi konulardaki tepkisini ölçen World Public Opinion, 20 ülkede yaptığı anket ile en popüler liderleri seçti. Ankette, ABD Başkanı Obama en fazla güvenilen lider. Başbakan Erdoğan da bölgesel liderler arasında üst sıralarda yer alıyor. 

İSTANBUL - "World Public Opinion"un 20 ülkede yaptığı ankette liderlere duyulan güven, global ve bölgesel düzeyde ele alındı.

Ankete göre dünya genelinde en çok güven duyulan lider açık ara Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama.

Barack Obama'ya Kenya'da destek %95'lere ulaşırken, İngiltere'de %92, Almanya'da %89, Nijerya'da %85'lere varıyor.

Eski başkan George Bush'un en sevilmediği ülke olarak anketlerde yer alan Türkiye'de de durum değişti. Türkiye'de yüzde 45 ile diğer ülkere kıyasla daha az oran da olsa da Obama en fazla güven duyulan yabancı lider.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Ortadoğu ve Avrasya'da bölgesel liderler arasında ilk 10'da gösteren ankete göre Davos'taki "One Minute" çıkışının ardından artan Erdoğan'ın Filistin topraklarındaki popülaritesi azalmış görünüyor.

Erdoğan, Filistin'de güvenilirlik sırasında Suriye devlet başkanı Beşer Esad ve Ürdün Kralı Abdullah'ın ardından yüzde 63 oyla 5. Sırada yer alıyor. Pakistan'da ikinci Mısır'da ise dördüncü sırada.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk halkının en çok güvendiği isimler arasında Erdoğan'ın ardından yüzde 47 ile ikinci sırada yer alırken, Erdoğan Azerbaycan'da listede yer almıyor.

Türkiye’de yapılan araştırmada, bölgesel liderler arasında Başbakan Erdoğan yüzde 57 ile birinci sırada yer alıyor.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0