NTV İzmir bürosunu bastılar

06 Haziran 2009 20:30  

 

NTV İzmir bürosunu bastılar

Slogan atarak, pencereden pankart sarkıtan gruptan 12 öğrenci gözaltına alındı 

İzmir'de, Dev-Lis üyesi bir grup öğrenci, NTV bürosunu bastı. "ÖSS'ye hayır" sloganlarını atan ve büronun penceresinden pankart sarkıtan grup, güvenlik güçlerinin gelmesi üzerine binanın kapılarını kilitledi. Polisin yarım saatlik çabasının ardından kapıyı açan öğrencilerden 12'si gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir apartmanın 3. katındaki NTV televizyonunun bürosuna gelen ''Dev-Lis'' mensubu oldukları belirtilen bir grup, haber kameramanı Mustafa Kiruk'un kendileriyle ilgili haber yapacağını belirterek, içeri girdi. Kapı girişinde Mustafa Kiruk ile görüşen gruptakilerden bir kısmı pencereden büyük bir bez afiş sarkıtırken, diğerleri slogan atmaya başladı.

KAPIYI KİTLEDİLER
Kısa süre içinde NTV bürosunun bulunduğu binaya gelen çok sayıdaki güvenlik görevlisi ile Terör ve Çevik Kuvvet ekibi içeriye girmeye çalıştı. Polisin gelmesiyle birlikte kapıyı kilitleyen grup, yaklaşık yarım saat süren görüşmeler sonucu kapıyı açtı. Polisin içeriye girmesiyle birlikte pencereden sarkıtılan afiş de indirildi.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Polis, NTV bürosuna giren ve pencereye pankart asan 23 kişilik Dev-Lis üyesi gruptan 12 kişiyi gözaltına aldı. Polis, NTV bürosunda bulunan güvenlik kamerasında, içeriye girdikten sonra pankart astığını tespit ettiği için gözaltına aldığı 12 kişiyi binadan çıkartırken geniş güvenlik önlemi aldı. Çevik Kuvvet ekipleri bina girişinde bekleyerek slogan atan Dev-Lis grubundakileri 1. Kordon'a doğru götürdü. Binadan çıkartılan gençlerden 4'ü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne 8'i ise ifadeleri alınmak üzere Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan kişiler hakkında "İşyerini işgal etmek" suçundan işlem yapılacağı belirtildi.

KİRUK: İÇERİ GİRİP PANKART ASTILAR
Olay sırasında büyük şok yaşadığını belirten NTV haber kameramanı Mustafa Kiruk, "Kalabalık bir grup içeriye girip, pecereden pankart astı. Gruptakiler polisin geldiğini görünce kapıyı kapattı" dedi.

ÖSS'Yİ İSTEMİYORUZ
Öte yandan, NTV binası önünde grup adına basın açıklaması yapan Ceren Gür, ÖSS'nin kaldırılması için bu eylemi düzenlediklerini söyledi. Her yıl yüz binlerce öğrencinin ÖSS'ye girdiğini, ancak kazanıp üniversiteyi bitirse bile birçoğunun iş bulamadığını söyleyen Gür, ''NTV bürosunu seçmemizin özel bir amacı yok, sadece sesimizi duyurmak amacıyla büroya arkadaşlarımız girdi'' dedi. Gür, binaya giren arkadaşlarının herhangi bir zarar vermediğini, sadece pankart açtığını ve slogan attığını söyledi. 

Habertürk.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0