Muğla'da gergin gece: İş yerleri taşlandı

13 Mayıs 2010 03:51  

 

Muğla'da gergin gece: İş yerleri taşlandı

Şehirdeki gerginlik dün gece saatlerinde yeniden alevlendi. Yaklaşık 200 kişilik bir grup ellerindeki sopa ve taşlarla iş yerlerine saldırdı. İki gündür devam eden olaylarda 1'i silahla toplam 5 yaralı, 100'ün üzerinde de gözaltı var.

MUĞLA - Muğla Üniversitesinde dün gece yaşanan ve bir öğrencinin silahla vurularak ağır yaralandığı olayların ardından yaşananları protesto eden yaklaşık 200 kişilik bir grup, Kötekli Mahallesi'nde öğrencilerin bulunduğu bazı kafeterya ve evlere saldırdı.

Saldırı sırasında grubun attığı taşlardan kafeteryada oturan iki kız öğrenci yaralandı.

NTV OLAY YERİNDE
Olayları takip etmek için Muğla'ya giden NTV Ege Temsilcisi Merih Ak, gece yarısına doğru polisin göstericilere müdahalesine tanık oldu.

Çatışmaya yakın bir bölgeden canlı gaste'ye canlı olarak bağlanan Ak'ın, gündüz saatlerinde bir öğrencinin silahla yaralanmasına neden olan ve iki gündür devam eden olaylara ilişkin aktarımları şöyle:

Ortam sakinleşti derken olaylar saat 21.30 sularında yeniden başladı. Yaklaşık 200 kişiden oluşan Güneydoğlulu öğrenci grubu, kafe ve barları taş yağmuruna tuttu. Polisin olay yerine gelmesiyle taşlı sopalı saldırı meydana geldi.

Olaylar nedeniyle jandarmadan takviye istenirken, evlere basıkınlar yapıldı ve 100'ün üzerinde kişi gözaltına alındı. Toplam 10 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Muğlalı bir kıza laf atılması sonucu başladığı belirtilen olaylara Güneydoğu kökenli öğrencilerin müdahalesi, çatışmalara 'etnik ve ideolojik' bir boyut kazandırmış durumda.

Polis ve jandarmanın müdahalesiyle şehirde gerginlik sona ererken, benzer çatışmalar kısa süre önce İzmir'in Tire, Manisa'nın Demirci ilçelerinde yaşanmıştı.

VALİ NTV'YE KONUŞTU
NTV'den Merih Ak, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ile olayların yaşandığı bölgede konuştu.

"Hepimize geçmiş olsun. Bir öğrencimiz yaralı. Ona ve arkadaşlarına da geçmiş olsun diliyoruz" diyen Altıparmak, "Dün maalesef bir bar önünde laf atamadan çıkan olaylar ideolojik bir boyut kazandı.

Akşam saatlerinde bir gösteri oldu. Bir lokanta taşlandı. Yaralılar var ama ağır değil. 4 'Can pazarı yaşandı'

Taşlanan lokantanın sahibi.

kişi yaralandı, 2'si hastaneden ayrıldı. Tedbirler gece boyu ve yarın devam edecek. Şu anda insanlar sokaklarda, mekanlar açık; hayat normal şekilde devam ediyor" dedi.

ÖNLEM ALINMADI İDDİALARI
Emniyet'in gerekli önlemleri almadığı iddialarına da yanıt veren Vali, "Yürüyüşlere izin verilmesi söz konusu olamaz. İki gruptan da gözaltılar oldu; caydrımak için. İstenmeyen olaylar yaşandı. Bunu istemeyiz ama ne yazık ki gerçekleşti. Şu andan itibaren tekrarlanmaması için tedbirler alınıyor" şeklinde konuştu.

POLİS KURŞUNU İDDİASI
hastanedeki öğrencinin polis kurşunuyla yaralandığı iddialarına da Vali Altıparmak, "İki şeyi ayırt etmek gerekir. Birincisi; öğrenci neresinden yaralanmış. Ağır darbe tabancadan değil. Kurşun sırtını sıyırmış geçmiş. Bunu mazur görmüyorum ama asıl darbe, bar önündeki darptan alınmış. Gözaltılar yaşandı ve sorgulamalar sürüyor. Olayların büyümemesi lazımdı ama provokasyon da var.

Diğer bir husus tabanca kime ait konusu. Teknik çalışmalar yapılıyor. Elde kapsül var ve bu polise ait bir tabancanın değil. Tespit yapılmaya çalışılıyor" şeklinde yanıt verdi.

Altıparmak son olarak, "Emniyet tüm imkanları seferber etmiş durumda ve canla başla çalııyor. İlçelerden ve komşu illerden takviye kuvvetler geldi. Şu an durum kontrol altında, sukunet var. Yeterli gücümüz mevcut ve herhangi bir olay beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.


DEVAMI: DÜN GECE VE BUGÜN


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0