Merkel kabinesini açıkladı

26 Şubat 2018 01:28  

 

Merkel kabinesini açıkladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sosyal Demokratlarla yeni kurulacak koalisyon hükümetinde yer alacak Hristiyan Demokrat altı bakanın ismini açıkladı. Merkel'in, parti içinde kendisine çok sert eleştirilerde bulunan bir ismi kabinesine alması dikkat çekti.

Merkel, Jens Spahn'ın "büyük koalisyon"da sağlık bakanı olarak görev yapacağını duyurdu. Spahn, Merkel'in Avrupa'ya göçmen akını sırasında izlediği "açık kapı" politikasını çok sert eleştirmişti. Muhalif bir ismi kabineye alması, Almanya Başbakanı'nın yenilenme çağrılarına kulak vermesi olarak yorumlandı. 

Merkel, uzun süredir müttefiki olan Peter Altmaier'in maliye bakanlığı görevini üstleneceğini açıkladı. Savunma bakan Ursula Von Der Leyen de yeni hükümette bu görevini koruyacak. 

Merkel'in sosyal demokrat parti ile yaptığı koalisyon protolü Hristiyan Demokrat Parti içinde oylanacak. Merkel kabinesini oylama öncesi açıkladı. "Dinamik ve genç bir takım kurdum" diyen Merkel'in dördürcü dönemi garantileyebilmesi için partinin bütün cephelerinin desteğine ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

ntv.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0