Kredi kartı ücreti 3 yılda bir alınacak

06 Mayıs 2009 14:40  

 

Kredi kartı ücreti 3 yılda bir alınacak

Yeni Sanayi Bakanı Ergün'ün ilk icraati kredi kartlarıyla ilgili oldu. Kredi kartından ücret üç yılda bir alınacak ve bütün bankalar için geçerli olmak üzere bir üst limit belirlenecek.

Yeni Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ilk icraatı kredi kartlarıyla ilgili oldu.

Tüketici kanununda yapılacak değişikleri açıklayan Ergün'ün verdiği bilgiye göre, kredi kartından ücret üç yılda bir alınacak ve bütün bankalar için geçerli olmak üzere bir üst limit belirlenecek.

İşte 44 maddelik taslakta yer alan yeni düzenlemeler... 

Her bankanın ayrı olarak ücretlendirdiği kredi kartları konusuna çeki düzen verilecek. Buna göre ücret üç yılda bir alınacak. Ayrıca tüm bankalar için geçerli olan kredi kartı ücreti üst limiti belirlenecek. Bunu belirleme yetkisi de merkez bankasına verilecek.

Tekstil firmaları 15 Ocak-1 Mart ile 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında indirim kampanyaları yapabilecek.

AYIPLI MALDA SORUMLULUK EN AZ 1 YIL
İkinci el otomobil, bilgisayar ve cep telefonu satışlarında, satıcının ayıplı maldan sorumluluğu en az 1 yıl olacak. Bu süre konut veya yazlık satışlarında 3 yıldan az olmayacak. Ayıplı malda satıcı ve imalatçı ayrı ayrı sorumlu olacak.

Tüketici, kredi sözleşmesinden 14 gün içinde vazgeçebilecek. Tüketici kredilerinde faiz oranı sabit, değişken veya aynı kredi için her iki yönetem eses alınarak belirlenebilecek.

Tüketici ve konut kredisi sözleşmelerinde hayat sigortası zorunluluğu kalkacak. İsteğe bağlı hale getirilecek.

Sadece kullanma kulavuzu değil ürün üzerindeki açıklayıcı bilgide de Türkçe olacak. Örneğin otomobillerin gösterge ve kadranlarında yer alan yazılar Türkçe olacak.

TÜKETİCİ ÖDÜLLERİNE DÜZENLEME 

Tüm radyo ve televizyon kuruluşlarında 07.00-23.00 saatleri arasında, haftada 2 dakikadan az olmamak üzere tüketiciyi eğitici program yapma zorunluluğu getirildi.

Her firma kafasına göre tüketici ödülü veremeyecek. Ödül vermek için bakanlıktan izin alınacak.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0