Köşk’ten Türk’e yeşil ışık

19 Ağustos 2010 15:30  

 

Köşk’ten Türk’e yeşil ışık

Ateşkes kararının kalıcı hale gelmesi için kolları sıvayan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Köşk’ün kapısını çalacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görüşmeye sıcak

PKK’nın ateşkes ilan etmesinde önemli rolü olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), sürecin kalıcı hale gelmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmeye hazırlanıyor. Randevu verilirse, görüşmeye DTK’nın Eşbaşkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk gidecek. Alınan bilgiye göre Köşk’e yapılmış resmî bir başvuru yok, ancak yapılması halinde Abdullah Gül’ün görüşmeyi kabul edeceği belirtiliyor.

Ateşkes çağrıları PKK tarafından karşılık bulan DTK, sürecin kalıcı hale gelmesi için harekete geçti. DTK, ateşkes kararıyla birlikte 21-22 ağustosta Diyarbakır’da iki gün sürecek bir toplantı yapmaya karar verdi. Toplantının ilk ve en önemli gündem maddesi, yaşanan siyasal gelişmelere bağlı olarak ateşkesin kalıcı hale gelmesi olacak. Toplantıda bunun için ne tür çalışmalar yapılacağı geniş kapsamlı bir şekilde masaya yatırılacak. Toplantıda ayrıca Diyalog ve Müzakere Grubu oluşturulacak. Bu grup, süreç için kimlerle görüşülmemesi gerektiği üzerinde çalışmalar yürütecek.


Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0