Katil zanlılarına 20, davayı inceleyen yazara 28 yıl hapis isteniyor...

11 Haziran 2009 01:24  

 

Katil zanlılarına 20, davayı inceleyen yazara 28 yıl hapis isteniyor...

Olayın derinliklerini araştırmaya yanaşmayan ve Hrant Dink’in katil zanlısına 20 yıl hapis cezası istemekle yetinen Türkiye yargı(!) sistemi cinayetle ilgili ihmalleri kaleme alan gazeteci Nedim Şener için 28 yıl hapis cezası istedi. Ve Nedim Şener 28 yıl hapis istemli dava nedeniyle yargıç karşısına çıkarak; "Kitabım adil yargılamayı etkilemeyi değil, gerçeğin ortaya çıkmasını, halkın haber alma özgürlüğünü sağlamayı amaçlıyor" dedi. 

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde istihbarat birimlerinin ihmalinin anlatıldığı "Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" adlı kitabın yazarı olan Milliyet gazetesi muhabiri Nedim Şener'in yargılanmasına başlandı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, sanık Nedim Şener ile avukatı Yücel Döşemeci katıldı.

ŞENER: GİZLİLİK İHLALİ YOK

Duruşmada savunmasını yapan Şener, ''haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek'' suçuna delil gösterilen telefon konuşmalarının, kitabın yazılmasından aylar önce televizyon ve gazetelerde yayınlandığını söyledi.

Konuşmaların Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra cinayetin sanıklarından Erhan Tuncel ile o dönemde Trabzon'da polis memuru olarak görev yapan Muhittin Zenit arasında geçtiğini ifade eden Şener, ''Bu konuşmalar, internette Google'dan arandığında önümüze çıkmaktadır, sesli olarak dinlenilebiliyor. Bu nedenle ihlalden söz etmek mümkün değildir'' görüşünü savundu.

Kitabın adil yargılamayı etkilemeyi değil, gerçeğin ortaya çıkmasını, halkın haber alma özgürlüğünü sağlamayı amaçladığını belirten Şener, devlet memurlarına hakaret etme suçunun da oluşmadığını ifade etti.

Şener, kitabın, devletin kurumlarının saygınlığını korumaya ve güvenilirliğini artırmaya yardımcı olacağını söyledi.

Şener, "Amacım vatandaşların vicdanlarında kapanmamış bir dava olan Hrant dink cinayetiyle ilgili gerçekleri ortaya çıkarmaktı" dedi.

"MAHKEMEDEKİ BELGE VE RAPORLARDAN YARARLANDIM"

Kitabı, Hrand Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasındaki belgelere ve müfettiş raporlarına dayanarak yazdığını anlatan Şener, beraatını istedi.

Hakim Sevim Efendiler, sanık avukatına beyanlarını ve delillerini sunması için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

TOPLAM 28 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Gazeteci Nedim Şener, hakkında "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "haberleşmenin gizliliğini ihlal" ve "kamu görevlilerine hakaret" suçundan 8 yıla kadar hapis isteniyor.

Dink cinayetinde ihmali olduğu öne sürülen istihbarat görevlilerinin şikayeti üzerine açılan ikinci bir davada ise Nedim Şener hakkında 20 yıla kadar hapis isteniyor.

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0