Kağıt toplayıcılardan Van'a destek

28 Ekim 2011 13:45  

 

Kağıt toplayıcılardan Van'a destek

İstanbul, Ankara ve Antalya'da kağıt toplayıcıları Van'da yaşanan depremden sonra, kendi tabirleriyle "farklı bir tura çıktılar". Hem Van'a malzeme gönderiyor hem de koli ihtiyacı olanlara destek oluyorlar.

Kağıt toplayıcıları Ankara ve İstanbul'da çöplerden topladıkları kullanılabilir malzemeleri Geri Dönüşüm İşçileri Derneği'nde toplayarak Van'a gönderdi.
Radikal gazetesinden Şükrü Oktay Kılıç'ın haberine göre, Ankara ve İstanbul'da toplanan malzemeler, iki kamyonla dün (26 Ekim) yola çıktı. Antalya'da toplanan malzemeler ise yarın yola çıkacak.

Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu kağıt toplayıcıları, sokaklardan ve çöplerden malzeme toplamanın yanı sıra biriktirdikleri karton kolileri de Van'a malzeme göndermek isteyen ama koli sıkıntısı yaşayan belediyelere, kurumlara ve şirketlere götürüyor.

Geri Dönüşüm İşçileri Derneği'nden Ali Mendillioğlu ise konu hakkında, "Biz çok özel bir şey yapmıyoruz, yapmamız gerekeni yapıyoruz" diyor ve koli ihtiyacı olan kurumların kendilerine ulaşabileceğini söylüyor:

Ali Mendillioğlu - İstanbul: 0505 804 79 33. Tahsin Karaman - Ankara: 0542 349 30 30. Şevket Temel - Antalya: 0536 663 26 30.

"Arabalarımızla farklı bir tura çıktık"

İstanbul'un Tarlabaşı semtindeki kağıt toplayıcılardan Bayram Renklihava, deprem haberini aldıklarından beri arabalarıyla farklı bir tura çıktıklarını söylüyor.

Çöplerde ve sokaklarda kağıt ve kartonun yanı sıra elbise, pabuç, battaniye gibi malzemeleri de aramaya başladıklarını söyleyen Renklihava, kapı kapı dolaşıp evlerden de yardım topladıklarını anlatıyor ve ekliyor:

Topladıklarımızı bir merkezde biriktirdik. Buradan da tırla bu sabaha karşı Van'a gönderdik. Bizim aramızda Vanlı çoktur. Onlar da bu organizasyonda son derece faal çalıştı."

Bianet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0